Koeningsegg Jesko afgebrand tijdens rit

Koeningsegg Jesko afgebrand tijdens rit
Koeningsegg Jesko afgebrand

We kennen de Koeningsegg allemaal wel, deze peperdure en luxueuze auto is ontworpen door niemand minder dan eigenaar van het merk Christian von Koenigsegg. Helaas heeft deze behoorlijke prijzige hypercar dit keer pech gehad want deze is volledig afgebrand. Tijdens een rit in Griekenland was de eigenaar van de Jesko net begonnen aan zijn tour totdat de auto vlamvatte en compleet is afgebrand. Hoe kan dit nu?

Jesko compleet afgebrand tijdens rit

Zeer unieke auto

Van deze unieke Jesko zijn er slechts 125 gemaakt dus deze unieke auto zien afbranden heeft pijn moeten doen. Deze Koeningsegg heeft maar liefst 1280 pk, wat geperst wordt uit een 5.0 liter v-twin turbo V8 motor. Deze bijzondere auto heeft een 9 gear versnellingsbak en weegt maar 1420 kg. Nu kan je je wel voorstellen dat dit bijzondere staaltje techniek ook wel een behoorlijk prijskaartje heeft. Wij hebben dit even opgezocht en deze auto kost maar liefst 3.5 miljoen. We kunnen ons voorstellen dat de verzekeraar van deze meneer niet erg blij is, aangezien dit een duur grapje wordt om te vergoeden.

Koeningsegg Jesko compleet afgebrand

Pijnlijk maar veilige afloop

Dat er niet meer veel over is van de Jesko dat is inmiddels wel duidelijk. Deze auto is tot de grond afgebrand en dat is zeer pijnlijk. Toch was dit niet een heel spectaculair ongeluk aangezien deze meneer met een lage snelheid, een paar minuten van het luxe hotel af was toen de brand ontstond. De eigenaar van de Jesko en zijn bijrijder hebben de auto veilig kunnen verlaten. En hebben ook verder niks overgehouden aan de plotselinge brand, gelukkig maar!

Koeningsegg Jesko afgebrand in griekenland

Splinter nieuwe auto

De auto was nog splinter nieuw en had maar 200 kilometer op de teller staan. Het zou kunnen dat het klimaat van Griekenland hiermee te maken heeft, maar dit zou bijna niet moeten kunnen. De engineers van Jesko zijn dan ook afgereisd om het afgebrande hoopje ellende (lees: van 3.5 miljoen) te komen onderzoeken en ook de politie is onderdeel van het onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wij zijn ook erg benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren.


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.