De Koenigsegg Regera: een nieuw tijdperk

De Koenigsegg Regera: een nieuw tijdperk

Koenigsegg Regera

Zoals inmiddels wel bekend is brengt het Zweedse Koenigsegg twee nieuwe speeltjes mee naar de Autosalon van Genève in maart. Zo werd eerder al bekend dat dit de Agera RS en de Regera zullen zijn en van deze laatst genoemde heeft Koenigsegg zojuist wat meer informatie vrijgegeven.

De Koenigsegg Regera wordt gebouwd om een luxe Megacar alternatief te bieden voor Koenigsegg’s traditionele extreme, lichtgewicht en pure straat auto’s. Ook al zijn de Koenigsegg One: 1 en de Koenigsegg Agera RS verrassend bruikbaar, comfortabel en functioneel, hun primaire focus is altijd gericht op het idee om in het algemeen de snelste auto’s op de planeet te zijn.

Regera is Zweeds voor “te regeren” en is een passende naam voor een machine die beschikt over een nooit eerder geziene combinatie van kracht, gevoeligheid en luxe. Hoewel de Regera vol is gepropt met revolutionaire technologie en luxe heeft hij nog steeds een verrassend laag leeggewicht en maakt hij gebruik van 700 pk sterke elektromotoren en een indrukwekkende 9 kWh vloeistofgekoelde accu.

Gezien het relatieve lage gewicht van de Koenigsegg Regera, presteert hij fantastisch op het circuit en is volgens Koenigsegg, de enige uitdager die sneller zou kunnen zijn op een circuit een andere Koenigsegg. Echter, op de openbare weg zal de Regera regeren als de koning van de weg, als de snelste accelererende en krachtigste productieauto ooit. Met de introductie van de Regera heeft Koenigsegg voor de eerste keer ooit, twee modellen tegelijkertijd in productie.

Koenigsegg Regera

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.