Koenigsegg mag géén recordpoging doen op de Nürburgring

Koenigsegg mag géén recordpoging doen op de Nürburgring

Eerder dit jaar vond er tijdens een VLN-race op de Nürburgring een ongeluk plaats waarbij vier toeschouwers gewond raakte en er één toeschouwer kwam te overlijden. Eerder was dit al reden om tijdens races op bepaalde secties van het circuit een snelheidslimiet in te stellen maar nu is het ook verboden voor autofabrikanten om recordpogingen te doen.

En dat is erg zuur voor Christian Von Koenigsegg die op het punt stond de Koenigsegg One:1 los te laten op het circuit. Aankomende week zou Christian en zijn team een recordpoging doen met de One:1, een onderdeel dat bij het driejarenplan van Koenigsegg hoort om het etiket ‘de snelste productie auto ter wereld’ op de Koenigsegg One:1 te kunnen plakken. Tevens zou dit een van de laatste onderdelen zijn van de film APEX die in samenwerking met Sony wordt gemaakt.

De reis was geboekt, de crew was er klaar voor, camera’s en helikopters waren gehuurd maar helaas; de recordpoging op de Nürburgring en een epische film daarvan kunnen helaas niet doorgaan.

Volgens een officiële toelichting van het management van de Nürburgring Nordschleifde worden de restricties aan het einde van het jaar nog eens beoordeeld. Voor nu betekent dat dat merken zoals Koenigsegg geen recordpogingen mogen doen op het circuit, ook niet wanneer zij de hele baan hebben afgehuurd.

Het team van Koenisegg en APEX zijn nu aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zij zijn er klaar voor, evenals de auto maar hebben geen spannende uitdaging. Welk circuit moeten ze volgens jou pakken; Spa-Francorchamps, het Top Gear circuit of zullen ze gewoon een bezoekje moeten brengen een European Racewars op Zandvoort aanstaande 1 juli?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.