Eerste live foto’s + video van de Koenigsegg One:1

Eerste live foto’s + video van de Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1  - www.hartvoorautos.nl

Volgens Carnewschina.com, die deze eerste live foto’s van de Koenigsegg One:1 ontving, gaan alle zes exemplaren van deze speciale Koenisegg naar China.

Het debuut van de Koenigsegg One:1 zal plaatsvinden op de Geneva Motor Show volgende week, en zoals je al weet, is de naam direct gerelateerd aan het aantal paarden per kilogram, namelijk 1 op 1. Dat wil zeggen dat tegenover elke kilogram van het totale gewicht van 1.340 kg (inclusief de vloeistoffen van de auto en het gewicht van een man van 75 kg) één pk staat wat het totaal natuurlijk brengt op 1340 pk. Koenigsegg beweert dat de topsnelheid van dit beest op 450 km/h ligt en vergeet de o tot 100 km/h tijd; bij Koenigsegg hebben ze het over de 0 tot 400 km/h tijd en dat zou de One:1 kunnen doen in minder dan 20 seconden, bizar!

Koenigsegg One:1  - www.hartvoorautos.nl

Slechts zes exemplaren van de Koenigsegg One:1 zullen het levenslicht zien en Christian von Koenigsegg liet weten dat de productie van de One:1 geen geld in het laatje brengt. De One:1 kost geld en is zeker niet kostendekkend dankzij de onderzoeken en het ontwikkelen van deze supercar. Dat maakt ook verder niet uit; hij is gemaakt om kennis te vergaren en hij gaat de geschiedenis in als een van de snelste auto’s ter wereld.

De One:1 zal in april voor het eerst te zien zijn in China tijdens de Beijing Auto Show. Aan de auto zou een prijskaartje hangen van 12 miljoen Yuan; iets minder dan 1,5 miljoen Euro. De One:1 is ontwikkeld in samenwerking met FFF Automobile, één van de meeste bekende supercar dealers van China en tevens Koenigsegg dealer. De One:1 klanten van FFF Automobile hebben allen al een model van Koenigsegg maar wilden iets dat nog extremer was. Dat moet vast goed komen met de Koenigsegg One:1!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.