Koenigsegg komt met de Agera RS naar Genève!

Koenigsegg komt met de Agera RS naar Genève!

Koenigsegg Agera R

Op de Autosalon van Genève van 2014 onthulde Koenigsegg Automotive AB de 1.360 pk sterke en 1.360 kg wegende Koenigsegg One:1 en ook dit jaar zullen ze iets ‘nieuws’ presenteren in Genève. Via de officiële Facebook-pagina lieten zij weten dat de Koenigsegg Agera RS aldaar zijn debuut zal beleven.

Meer dan dat is er helaas nog niet bekend. Wellicht dat er in aanloop naar 3 maart, wanneer de deuren van de Autosalon van Genève 2015 haar deuren zal openen, meer details van dit RS model naar buiten worden gebracht. Vermoedelijk is de mysterieuze “development car” zoals hierboven afgebeeld en welke vorig jaar op de Nürburgring crashte het prototype geweest van de Agera RS.

Verder kunnen we er vanuit gaan dat de RS een verbeterde versie is van de in 2011 onthulde Agera R. Dat betekent dus meer dan 1.140 pk en meer dan 1.200 Nm koppel uit de inmiddels welbekende 5.0 liter V8 biturbo maar niet meer dan de 1.360 pk van de Koenigsegg One:1. Waarschijnlijk zal hij wel enkele componenten van de One:1 gebruiken zoals aerodynamische onderdelen.

Verwacht in ieder geval meer vermogen, minder gewicht en nog betere rijeigenschappen. Ook zou het kunnen zijn dat de Agera RS een niet-straatlegale auto gaat worden; een Koenigsegg Agera puur en alleen voor circuitgebruik.

Koenigsegg Agera RS

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.