[Video] Koenigsegg Agera RS maakt Groningen onveilig

[Video] Koenigsegg Agera RS maakt Groningen onveilig

Nog één nachtje slapen en dan trekt autoliefhebbend Nederland weer naar het noorden, naar het circuit van Assen om precies te zijn. Er staat wederom een mooie editie van Super Car Sunday op de planning en zoals altijd trekt dat mooie speelgoed!

Zo gaat ook Instagrammer @fastcarsandguns naar dit evenement en kwam zijn Koenigsegg Agera RS ‘ML’ gisteren aan in Groningen. Van de Koenigsegg Agera RS worden er slechts 25 stuks gebouwd, en ‘ML’ staat vermoedelijk voor de initialen van de eigenaar. De Koenigsegg Agera RS maakt gebruik van een 5.0 liter V8 Biturbo welke bij een toerental van 7800 goed is voor een vermogen van 1176 pk. Het maximale koppel ligt bij een toerental van 4100 al op zijn maximale 1280 Nm. De Koenigsegg Agera RS brak vorig jaar meerdere records, waaronder die van de 0-400-0 km/h tijd. De Koenigsegg Agera RS deed er in totaal slechts 33,29 seconden over en is daarmee ruim acht seconden sneller dan de Bugatti Chiron. Bovendien haalde hij een gemeten topsnelheid van ruim 457 km/h!

Vandaag zal de Koenigsegg Agera RS nog tussen 13:00 uur en 14:30 uur te spotten zijn bij Hotel Prinsenhof in Groningen. Vanavond zal er nog een bijzondere auto arriveren, maar daar later meer over!

Foto’s door Ronald Lagger en Willem Duijf.

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.