Koenigsegg Agera RS zwaar beschadigd bij crash

Koenigsegg Agera RS zwaar beschadigd bij crash

Koenigsegg Agera RS Crash

Het type auto dat vorig jaar meerdere records wist te breken, raakte vandaag zwaar beschadigd bij een eenzijdig ongeval in Zwitserland.

De bestuurder van de razendsnelle machine verloor de macht over het stuur op een weg die Nyon en Trelex met elkaar verbindt. Naar verluidt raakte de Zweedse hypercar hierbij de stenen van de Nyon – Saint-Cergue spoorlijn. Om veiligheidsredenen werd het treinverkeer in het gebied gedurende ongeveer twee uur opgeschort, onderzoekers vreesden ervoor dat de spooropstelling was beschadigd. Gelukkig weet 20min.ch te melden dat er niemand gewond is geraakt bij ongeluk. Helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over Agera RS… Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven, heeft de auto ernstige schade opgelopen. Helaas voor ons is dit momenteel de enige foto die beschikbaar is van het ongeval, maar dit zullen er later ongetwijfeld meer worden.

De omstandigheden die tot het ongeval hebben geleid zijn nog niet openbaar gemaakt, maar het weer in Zwitserland is in deze tijd van het jaar alles behalve vriendelijk. Aan de foto zouden we kunnen we afleiden dat het gaat om het exemplaar dat op de Autosalon van Genève stond in maart 2015. De Koenigsegg Agera RS maakt gebruik van een 5.0 liter V8 Biturbo welke bij een toerental van 7800 goed is voor een vermogen van 1.160 pk. Het maximale koppel is gestegen van 1.200 naar 1.280 Nm bij een toerental van 4100.

Zoals gezegd brak de Koenigsegg Agera RS vorig jaar meerdere records, waaronder die van de 0-400-0 km/h tijd. De Koenigsegg Agera RS deed er in totaal slechts 33,29 seconden over en is daarmee ruim acht seconden sneller dan de Bugatti Chiron. Bovendien haalde hij een gemeten topsnelheid van maar liefst 457.49 km/h!

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.