[Foto’s & Video] Koenigsegg Agera R in Monaco

[Foto’s & Video] Koenigsegg Agera R in Monaco

Top Marques Monaco 2015 ligt alweer even achter ons maar naast onze updates op Facebook, hebben wij er hier op de website nog niet zoveel aandacht aan besteed. We beginnen met een zeldzaamheid, ook in Monaco, namelijk de Koenigsegg Agera R.

Helaas liet hij zich maar twee keer zien in de topdrukte van Monaco. Deze Zwitserse Koenigsegg Agera R, vergezeld door een gouden Lamborghini Aventador Roadster dook ineens op in de haven. Fotograaf Jb Simonnet Photographie was op dat moment in de haven en schoot enkele plaatjes. Niet veel later reed hij twee rondjes door de bekende F1 tunnel om vervolgens weer ergens een garage in te duiken.

Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R facts:
De Koenigsegg Agera R maakt gebruik van een 5.0 liter V8 Biturbo welke bij een toerental van 7100 goed is voor een vermogen van 1.140 pk en een maximaal koppel van 1.200 Nm produceert bij een toerental van 4100. Vanuit stilstand wordt de 100 km/h behaald in slechts 2,8 seconden, 7,8 seconden duurt het om de 200 km/h te behalen en zoals eerder vermeld ligt de topsnelheid op 440 km/h.

Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.