Bestuurder gecrashte Koenigsegg Agera R reed onder invloed

Bestuurder gecrashte Koenigsegg Agera R reed onder invloed

Koenigsegg Agera R Crash - Hartvoorautos.nl

Afgelopen weekend was het huilen met de pet op toen foto’s op het internet verschenen van een zwaar gehavende Koenigsegg Agera R. Zojuist is er meer informatie naar buiten gekomen omtrent de toedracht van dit ongeval.

Het ongeluk vond plaats rond middernacht op 29 november, op de Honghuang Road, in het Yubei District van Chongqing. Getuige Huang Chunlong vertelt: ‘I suddenly heard a sports car roar getting closer and then a bang. I went outside to see what it was and a car had rotated 250 degrees right in front of the sidewalk. The right wheel was knocked off, left lying in the road.‘ De slechts 26-jarige bestuurder van de Zweedse supercar zou maar liefst twee uur in de auto zijn blijven zitten totdat de auto werd weggesleept.

Het ongeluk trekt veel aandacht in de media en werd al bestempeld als ‘het meest dure auto ongeluk’ in China. De auto heeft een waarde van 26,5 miljoen Yuan, wat neerkomt op een bedrag van ruim 3,4 miljoen euro. Daarnaast gaan de geruchten dat de auto geen kenteken heeft en daarmee dus ook niet verzekerd is. Als klap op de vuurpijl wordt er gespeculeerd of de bestuurder van de auto daadwerkelijk de eigenaar is.

De bestuurder werd in ieder geval door de politie meegenomen voor het ‘rijden onder invloed’ en de auto staat momenteel in een garage in Chongqing. Naar alle waarschijnlijkheid zal de auto terug moeten naar de fabriek in Zweden.

[UPDATE]
Er is vandaag tevens een video opgedoken van de pijnlijke crash:

BREAKING! De Koenigsegg Agera R crash is vastgelegd op film!

Foto's >>> http://bit.ly/1PXv67c

Posted by Hart voor Auto's on dinsdag 1 december 2015Supercar crashes in China
Deze dure crash is zeker niet de eerste crash die plaatsvond in een grote Chinese stad. In april van dit jaar crashte een Lamborghini in Beijing tijdens een race tegen Ferrari en in diezelfde maand ging het mis met een Ferrari LaFerrari in Shanghai. De jonge eigenaar kon de peperdure Ferrari LaFerrari niet op de weg houden in de natte omstandigheden (klik!)

Koenigsegg Agera R Crash - Hartvoorautos.nl

Koenigsegg Agera R Crash - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.