In beslag genomen Koenigsegg Agera R BLT staat stof te happen

In beslag genomen Koenigsegg Agera R BLT staat stof te happen

Koenigsegg Agera BLT

In september werd deze Koenigsegg Agera R BLT onthuld, speciaal gemaakt voor een Chinese miljonair en er zou een prijskaartje aan hangen van $2.35 miljoen exclusief belastingen. Echter heeft deze Chinese man nooit kunnen genieten van zijn peperdure bolide aangezien deze vrijwel direct in beslag werd genomen door de Chinese overheid.

Waarom? Omdat de eigenaar geprobeerd had om de Zweedse supercar het land binnen te smokkelen zonder de hoge import belasting te betalen. CarNewsChina.com meldde destijds dat deze supercar met de naam van een broodje T (Bacon-Lettuce-Tomatos) zonder belastingen al zo’n $2.35 miljoen kost en mét de Chinese belasting er bovenop zou dit uitkomen op 30 miljoen yuan wat neerkomt op $4.7 miljoen of €4.2 miljoen.

De in feite hagelnieuwe Koenigsegg staat sinds die tijd stof te happen in een opslagplaats van de overheid. CarNewsChina.com meldt nu dat de overheid de Koenigsegg nog in het eerste kwartaal van dit jaar zal gaan veilen. De oorspronkelijke eigenaar, die nooit in de Koenigsegg heeft kunnen rijden, is een Chinese zakenman en hij zal zelf niet gaan bieden op de BLT.

Hij is niet meer geïnteresseerd in het Zweedse monster sinds hij tegenwoordig rondrijdt in een Ferrari LaFerrari die blijkbaar wel op legale manier de Chinese douane is gepasseerd.

Koenigsegg Agera BLT

Koenigsegg Agera BLT

Koenigsegg Agera BLT

Koenigsegg Agera BLT

Koenigsegg Agera R BLT
“We are thrilled over the result and we hope the customer will like his car as much as we do.” waren de woorden die Christian von Koenigsegg uitsprak toen de Koenigsegg Agera R BLT in 2012 aan de wereld werd getoond. Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de naam BLT niets te maken met het bekende broodje maar hebben de letters een Chinese betekenis.

Hij is gebaseerd op de Agera R en dat betekent een 5.0 liter V8 Biturbo welke bij een toerental van 7100 goed is voor een vermogen van 1.140 pk en een maximaal koppel van 1.200 Nm produceert bij een toerental van 4100. Vanuit stilstand wordt de 100 km/h behaald in slechts 2,8 seconden, 7,8 seconden duurt het om de 200 km/h te behalen en de topsnelheid ligt op 440 km/h. De Agera R BLT is uitgevoerd in blauw carbon fiber met rode pinstriping. Het interieur wis volledig op maat gemaakt met veel blauw leer en veel carbon fiber elementen.

Koenigsegg Agera R BLT

Koenigsegg Agera R BLT

Koenigsegg Agera R BLT

Koenigsegg Agera R BLT

Koenigsegg Agera R BLT

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.