Klassen vraagt €3 miljoen voor verlengde Rolls-Royce Phantom!

Klassen vraagt €3 miljoen voor verlengde Rolls-Royce Phantom!

Maar dan heb je wel flink meer beenruimte!

De achtste generatie Rolls-Royce Phantom maakt gebruik van een aluminium spaceframe-chassis, een versie van het “Architecture of Luxury” platform van Rolls-Royce. Het is de eerste auto die op dit nieuwe platform is gebaseerd, dat later ook voor de Cullinan werd gebruikt. Klassen bouwt een aangepaste en gepantserde versie die maar liefst 1,05 meter langer is dan een standaard Phantom. Daarmee heeft de verlengde Phantom een totale lengte van ruim 7 meter.

Dat vertaalt zich natuurlijk in een grotere binnenruimte, waar we ook enkele nieuwe functies vinden, zoals een iMac, een multimediacentrum en een Bang & Olufsen-geluidssysteem, evenals sfeerverlichting om maximale ontspanning te kunnen bieden. Bovendien kunnen al deze diensten via een iPhone worden beheerd. Zelfs als de eigenaar enkele vijanden heeft, kan hij binnenin blijven ontspannen tijdens een mogelijke aanval. De Rolls-Royce Phantom van Klassen biedt namelijk ook B7 ballistische bescherming dankzij versterkte body en het chassis.

Dit heeft natuurlijk een impact op het gewicht van de auto, die al behoorlijk hoog was, maar wat niet is veranderd, is de motor. Onder de kap schuilt nog altijd een 6,75-liter V12 met 571 pk en 900 Nm aan maximale trekkracht.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.