Klassen vraagt €1,1 Miljoen voor verlengde en gepantserde Range Rover!

Klassen vraagt €1,1 Miljoen voor verlengde en gepantserde Range Rover!

Een kwestie van meer beenruimte en veiligheid in de auto.

De Range Rover Vogue is op zichzelf al een grote auto die veel aandacht trekt en vele medeweggebruikers gauw naar een andere rijbaan doet verplaatsen. Klassen bouwt op de al indrukwekkende Range Rover een nieuwe, verlengd en gepantserd versie die met maar liefst 1 meter verlengd is, ten opzichten van de “standaard” LWB versie. Wat de auto een totale lengte van ruim 6 meter geeft!

Wat op zijn beurt voor een hoop meer beenruimte zorgt en vooral veel binnenruimte in de auto. De auto gaat van 5 naar 6 ruime zitplaatsen. Het interieur van de Klassen Bunker, zoals ze de auto genoemd hebben, is voorzien van veel Alcantara en zwart leren onderdelen. Naast de geredesignde stoelen zijn er een hoop hightech snufjes toegevoegd. Zo is de auto voorzien van een tablet die de gordijnen, stoelen en televisie bedient. Daarnaast is er een, natuurlijk gepantserde, tussenruit toegevoegd om de privacy van de passagiers goed te waarborgen, het raam kan naar beneden worden gedaan via de tablet of de daarvoor bedoelde knoppen. Mocht je voor veiligheids- of privacyredenen de ruit dicht willen laten, er is ook een microfoon ingebouwd om toch met je chauffeur te kunnen communiceren. De ruimte van je chauffeur is ook rijkelijk uitgerust, met opties als Apple CarPlay en Android Auto, Cruise Control en een dode hoek assistent is de chauffeur van alle gemakken voorzien.

Onder de motorkap vinden we de krachtige 5 liter supercharged achtcilinder van de Range Rover Vogue SVautobiography die goed is voor 565pk.

Thomas Heule