Kimera brengt Lancia 037 terug naar zijn vroegere glorie

Kimera brengt Lancia 037 terug naar zijn vroegere glorie

De unieke auto afkomstig uit het tijdperk van het rallyrijden komt terug in een vernieuwd en modern jasje. De bekende look zijn gelukkig nog aanwezig..

Met de nieuwe regels van de FIA Groep B die in de jaren ’80 werden ingevoerd, moest Lancia een nieuwe kanshebber voor de motorsportcompetitie ontwikkelen, vandaar de geboorte van de Lancia 037. Als onderdeel van de regels werden natuurlijk een aantal 037 Stradale eenheden gemaakt, maar we wedden dat er tegenwoordig nog maar een paar van deze sportwagens met middenmotor door de straten rollen.

Kimera Automobili wil de gloriedagen van de 037 herbeleven door er een te herstellen en aan te passen. Maak kennis met de Kimera EVO37, een die kan staan als de 037 voor het moderne tijdperk.

De EVO37 blijft trouw aan de originele Lancia 037. De vormen en lijnen zijn identiek, terwijl de enige verandering aan het exterieurontwerp de LED-verlichting is. Aan de andere kant is de EVO37 iets langer dan de originele Lancia, terwijl de carrosserie nu is gemaakt van carbon fiber in plaats van het glasvezel dat op de originele 037 wordt gebruikt. Van de achtervleugel tot de vorm van het dak, alles is zoals het was .

Natuurlijk is de motor die in de lengterichting achter de stoelen zit nog steeds dezelfde, het 2,1 liter blok gemaakt door Italtecnica, helemaal opnieuw ontworpen onder leiding van Lancia ingenieur Claudio Lombardi. Met turbocharging erbij, levert het blok nu 505 pk en 550 Newtonmeter koppel.

En ja, de Kimera EVO37 heeft nog steeds achterwielaandrijving en wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak. Brembo carbon keramische remmen zijn beschikbaar als optie, om het feest compleet te maken.

Er zullen slechts 37 exemplaren van de Kimera EVO37 worden gemaakt, elk met een startprijs van 480.000 euro. De auto zal debuteren op het aanstaande Goodwood Festival of Speed met leveringen aan de gelukkige klanten vanaf september!

Thomas Heule