Nieuws

Kijken we hier naar de nieuwe BMW X7 M?

Nee, helaas is dit slechts een rendering van X-Tomi Design.

Performance-SUV’s bestaan al geruime tijd, welke de echte eerste was is lastig te zeggen. Grote en dorstige motoren in zware, luxe zware auto’s klinken als een recept voor rampen, maar klanten blijven naar meer verlangen en autofabrikanten nemen maar al te graag hun orders en geld aan. Misschien heb je een 600 pk raket of een 7-zitter voor het hele gezin, maar nooit op hetzelfde moment, toch? Welnu, er zijn al een paar modellen die zulke verlangens vervullen; bijvoorbeeld de Mercedes-AMG GLS 63. De concurrentie kan natuurlijk niet stil blijven zitten en dat zou ertoe kunnen leiden dat BMW antwoordt met een X7 M.

Tot nu toe heeft de Duitse autofabrikant geweigerd om vragen over een dergelijke auto te beantwoorden, maar de technologie is er en het gewicht van de X7 hoeft zeker geen probleem te zijn. We hebben momenteel nog geen idee hoeveel vermogen een eventuele BMW X7 M zou krijgen. De BMW X5 M komt hoogstwaarschijnlijk uit op een vermogen van 600 pk, dat dankzij het Competition Package zal stijgen naar ongeveer 620 pk. De emissieregelgeving is strenger dan ooit, dus het is helaas niet zo eenvoudig als het verhogen van de turbodruk voor de X7 M.

Voor zowel de aandrijving als het uiterlijk blijft het nog even gissen, maar wat denken jullie van deze look? X-Tomi Design heeft het naar mijn mening behoorlijk goed gedaan met zijn rendering.

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.