Kiezen! GT63 S BRABUS 800 in zwart of grijs?

Kiezen! GT63 S BRABUS 800 in zwart of grijs?

We zijn allemaal bekend met de Mercedes-AMG GT63 S; een vierdeurs coupé die zeer indrukwekkend te noemen is. Maar dit is niet voor iedereen genoeg, en dus is er de BRABUS 800!

Persoonlijk moest ik even wennen aan de GT63 S, maar na een tijdje kan ik hem best waarderen en sinds BRABUS met hun versie van de GT63 S is gekomen is het alleen maar beter geworden! De voorbumper is een stuk agressiever geworden doordat er een carbon splitter en grotere carbon luchtinlaten zijn geplaatst. Onderaan de achterbumper hangt ook een enorme diffuser van koolstofvezel. Om de wielkasten goed op te vullen zijn er dikke 22-inch velgen geplaatst.

Zoals het bij BRABUS hoort heeft de motor ook de nodige aandacht gekregen. Het vermogen van de V8 is van 639 pk en 900 Nm gestegen naar 800 pk en 1000 Nm koppel. Nieuwe turbo’s en een nieuwe ECU hebben hiervoor gezorgd. Met deze hoeveelheid vermogen kan de BRABUS in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren, dat is 0,3 seconden sneller dan standaard. De topsnelheid is wel hetzelfde gebleven, namelijk een begrensde 315 km/h. De V8 brult overigens extra hard door de nieuwe titanium en carbon uitlaat die uitmondt in vier uiteinden met elk een diameter van 9 centimeter.

Hollman International is geen onbekende wat betreft bijzondere occasions. Zo hebben zij inmiddels meerdere exemplaren van de Mercedes-AMG GT63 S BRABUS 800 in de showroom staan, en onze aandacht werd getrokken naar deze twee exemplaren. De eerste is uitgevoerd in Designo Selenitgrau Magno en mag in Duitsland weg voor €280.602,-. De tweede is het Obsidianschwarz Metallic exemplaar dat de showroom mag verlaten voor €291.550,-. Welke kies jij?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.