Kies voor een nieuw model auto met een private leasecontract

Kies voor een nieuw model auto met een private leasecontract

Droom je van het rijden in een nieuw model auto, maar wil je er geen duizenden euro’s aan spaargeld aan uitgeven? In dat geval is de keuze voor private lease het overwegen waard. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand, waar verschillende kosten bij inbegrepen zitten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor je autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud aan het voertuig. Het maakt dat private lease veel financiële zekerheid biedt, naast het feit dat je op voorhand geen groot bedrag in de auto hoeft te investeren. Logischerwijs word je bij private lease geen economisch eigenaar van het voertuig; deze lever je aan het eind van de looptijd van je contract weer in. Anders is dat bij financial lease, waarbij je de auto maandelijks afbetaalt aan de leasemaatschappij of verkoper. 

Voordelig private leasen van elektrische auto met SEPP subsidie 
Steeds meer huishoudens stappen over op een elektrische auto. Bij het private leasen van een elektrisch model kom je in 2024 nog in aanmerking voor de SEPP subsidie, de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Deze financiële tegemoetkoming loopt op tot maximaal 2.950 euro bij een nieuw model. In het geval dat je kiest voor het leasen van een elektrische occasion kom je in aanmerking voor 2.000 euro aan SEPP subsidie. Een forse korting, waarvan verwacht wordt dat deze in 2025 verdwijnt. Reden genoeg om je leasecontract voor een (nieuwe) elektrische auto nog in 2024 af te sluiten. 

Private lease biedt de consument verschillende voordelen 
Aan de keuze voor het private leasen van een auto zitten verschillende voordelen. Het belangrijkste daarvan werd eerder in dit artikel al genoemd: de financiële zekerheid waarvan je profiteert. Je weet op voorhand precies wat je maandelijks voor je auto zal betalen. Houd er rekening mee dat deze kosten afhankelijk zijn van het model auto dat je kiest, van het aantal kilometer dat je jaarlijks verwacht te rijden en van de looptijd van het contract. Op de websites van aanbieders vind je vaak een handige tool, waarmee je kunt berekenen wat de auto je maandelijks zal kosten. Brandstofkosten zitten logischerwijs niet bij de prijs inbegrepen. 

Naast de financiële zekerheid van private lease profiteer je van de mogelijkheid om je eigen droomauto samen te stellen en van het feit, dat het aantal opgebouwde schadevrije jaren niet van invloed is op de prijs. Kijk zelf eens wat jouw droomauto je maandelijks kost met private lease! 

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.