Kies maar: 400 pk Golf R of 500 pk RS3?

Kies maar: 400 pk Golf R of 500 pk RS3?

ABT Volkswagen Golf R

400 pk Golf R & 500 pk RS3: Tuningnieuws uit Essen

Voor degene die het nog niet wisten, een van de grootste tuningshows van Europa is op dit moment gaande: De Essen Motor Show. Tot 10 december kan de automotive-liefhebber zijn hart op halen bij onze Oosterburen.

ABT verrast met een drietal debutanten, we beginnen bij de nieuwe RS3. Alsof 400pk nog niet voldoende is, perst ABT nog eens 100pk extra uit de 5-cilinder. De auto ligt als een blok op de weg door een schroefset van KW om de ultieme rijbeleving te creëren. De tuner probeert de liefhebber te verleiden tot nog een tierelantijntje hier en daar. Een front-splittertje, zijschermen met carbon inleg, 20” nieuw lichtmetaal of een carbon diffusor om de uitlaten nog mooier uit te laten komen.

Voor degene die helemaal weg is van de Golf R na ons artikel over de duurste Golf R van dit moment, heeft ABT ook leuk nieuws. 400pk en 500nm uit de 2-liter turbo. Dat is op zich geen nieuws waar je stijl van achterover slaat, maar wat als we je vertellen dat ABT een app op je telefoon heeft ontwikkeld, waarbij je de uitlaatkleppen kunt bedienen. Precies, dan wordt het ineens heel interessant hè. En een wrapje erbij, iedereen blij. Genoeg gepraat, we hebben ook bewegende beelden!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.