Kia Stinger GT SEMA Edition: Wanneer standaard niet spannend genoeg is

Kia Stinger GT SEMA Edition: Wanneer standaard niet spannend genoeg is

Kia Stinger GT Sema

Een dubbelcheck maakt dat ik tot de conclusie kom dat dit pas het vierde artikel ooit is op de site waar de naam Kia in voorbij komt. Het eerste artikel was er een over de Stinger GT en nu komt daar weer een artikel bij en dat is niet zomaar. 

De Gran Turismo met supercar-prestaties waarmee Kia begin vorig jaar op de proppen kwam, werd door menigeen warm onthaald. En dat snapten wij meteen, het is de meest sexy en krachtige Kia ooit en ook de eerste Kia waarvoor je je hoofd omdraait wanneer deze voorbij rijdt.

De Stinger is verkrijgbaar met een 200 pk dieselmotor of een benzinemotor. Daar begint het vermogen bij een al niet misselijke 255 pk, maar de topper, de GT, krijgt 370 pk en 510 Nm koppel mee. Allerminst zwak zou je zeggen, maar voor de SEMA-show hebben de engineers de registers nog eens volledig opengetrokken.

De SEMA Edition krijgt een kleur mee die zo oranje is, dat ie zelfs licht geeft in het donker. Een carbonfiber splitter op de neus, zwarte accenten op de voorschermen, een subtiel zwart spoilertje achterop en een dikke zwarte diffusor achterop die ruimte bieden voor de uitlaatsierstukken van het Borla-uitlaatsysteem. Wij zouden bij die laatste drie het woordje ‘zwart’ willen vervangen door ‘carbon’. Maar goed, wij hebben het niet voor het zeggen en de Kia is in deze samenstelling gewoon bruut. Iets wat wij, en jij waarschijnlijk ook, nog nooit over een Kia hebben kunnen zeggen.

Nieuw 20 inch lichtmetaal en een verlagingskit maken het uiterlijk compleet en de motor is mede door een nieuwe K&N-luchtfilter nog een 15 pk sterker geworden. De standaard Stinger GT zit al binnen 4,9 seconden op de 100, de SEMA moet daar nog wel een, misschien twee, tiende van af kunnen snoepen. Maar zeg nou zelf: 385 pk in een af-fabriek Kia, wie had dat ooit verwacht?

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.