Kia EV6 klapt op betonnen muur en vat per direct vlam

Kia EV6 klapt op betonnen muur en vat per direct vlam

En daarmee staat meteen de (brand)veiligheid van de elektrische auto ter discussie. Kia’s eerste volledig elektrische auto blijkt te kunnen branden op een manier dat het vreugdevuur van Scheveningen er het warm van krijgt. Voor degene die de vergelijking niet snappen, Google maar even.

Een elektrische auto is combinatie van een hoop staal, bekabeling en een stel accu’s en wij hoeven je niet uit te leggen dat zodra het accuzuur in aanraking komt met een vonk, dit een kettingreactie teweeg brengt met vlammen tot gevolg. De EV6 heeft 576pk ter beschikking heeft en waar de neus in deze video volledig in vlammen opgaat, gaan wij er vanuit dat de aanvaring met het betonblok niet zachtaardig van aard is geweest.

Over de toedracht van het ongeluk is ons niets bekend en wij hopen dat de bestuurder en zijn eventuele passagiers zonder kleerscheuren uit de bolide hebben kunnen stappen, maar na dit voorval gaan wij er vanuit dat de engineers van in ieder geval Kia naar de tekentafel gaan om te kijken hoe zij de brandveiligheid van hun EV’s nog beter kunnen waarborgen.

Bron: Villanyautosok EXTRA

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.