Kerstspecial: Lancia rallyauto’s zijn niet gemaakt om kerstcadeautjes mee te vervoeren

Kerstspecial: Lancia rallyauto’s zijn niet gemaakt om kerstcadeautjes mee te vervoeren

Lancia

Kerst is nog maar een paar uur van ons verwijderd, maar wij geloven niet dat wij de enige zijn die nog snel even een kerstcadeautje of 2 moeten gaan scoren. Girardo & Co., een klassiekerspecialist uit Londen, kwam eerder tot het besef dat hij zijn kerstboom en cadeaus in moest slaan. Hij had alleen de meest onpraktische auto ever staan om dit klusje mee te klaren.

Hij had een Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 1 Martini 5 staan. (En zeg dat maar eens hardop zonder over je eigen woorden te struikelen) Zijn kerstbuit bestond uit één grote doos en drie kleinere doosjes, iets waar een Toyota Aygo nog geen moeite mee heeft, maar in de Delta HF (ik vertik het om de hele naam nog een keer te typen) heeft er moeite mee, want ja, een echte rally-auto heeft een brandstofcel achterin liggen!

Een Integrale met een kerstboom er bovenop lijkt op een slechte Thunderbirds-auto, ziet er niet uit. Dus worden de hulptroepen ingeschakeld, in dit geval is de hulptroep een Lancia 037 in rallytrim. Omdat ook deze auto binnen nog minder ruimte heeft dan een Aygo, wordt de tot rallyauto omgebouwde Italiaan met de kerstboom bedeeld, achterop wel te verstaan. #hipster 2.0 Het uiteindelijk resultaat is een stukje videografie waar wij autoliefhebbers mee op onze wenken worden bediend: geweldige beelden, motorgeroffel, driften, donuts draaien. Wij van Hart voor Auto’s wensen jullie bij deze hele fijne dagen en een gelukkig 2018!

Lancia

Lancia

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.