Ken Block gaat los in Las Vegas met Audi S1 ‘Hoonitron’

Ken Block gaat los in Las Vegas met Audi S1 ‘Hoonitron’
Ken Block, Las Vegas, Audi S1, Hoonitron, video
Bron: © Hoonigan

Hij noemt het ‘Electrikhana’. En zijn Audi S1 ‘Hoonitron’ maakt elektrisch rijden eindelijk eens spannend.

Na een korte pauze – Travis Pastrana nam het in 2020 over met zijn Gymkhana 11 – keerde Block terug met een samenwerking met autofabrikant Audi. De vertrouwde ‘driftvideos’ bleven uit, maar hij maakte wel promotie voor de geëlektrificeerde Audi-modellen. Hij reed zelfs een RS e-tron GT.

Eind 2021 doken de eerste beelden op van zijn nieuwe Audi S1 ‘Hoonitron, een interessante opvolger van de ‘Hoonicorn’ en ‘Hoonitruck’. Het project kreeg de naam ‘Electrikhana’ en belooft genoeg spektakel in een ander jasje.

Audi S1 is ‘One of a Kind’

De Audi S1 ‘Hoonitron’ kreeg twee elektromotoren, (natuurlijk) vierwielaandrijving en genoeg vermogen om op 4 vierkante meter een donut te maken. Een koolstofvezel chassis dat voldoet aan de regeltjes van de FIA is ook toegevoegd. Audi Sport noemt het een ‘one-of-a-kind’.

Voor het design van de ‘Hoonitron’ werd door Audi Design gespiekt bij de legendarische Audi Sport Quattro S1, die vooral bekend is van zijn deelname aan de Pikes Peak heuvelklim. De afstelling van het elektrische rallymonster werd (gelukkig) ook nauw besproken met Block zelf.

‘City of Lights’ is grote speeltuin

En nu hebben we eindelijk de beelden. 10 minuten lang. Lekker! Ken Block mag buitenspelen in de stad met de hoogste energierekening. Na een aantal overdreven ‘movieshots’ om de spanning op te bouwen, rijdt de Audi S1 op 1:00 weg met wat bandenrook. Block schiet uit de ondergrondse garage, en doet wat leuke trucjes. Op 2:10 zien we hem doorglijden aan het begin van ‘The Strip’.

Als een ware ballerina maakt hij (met gemak) een aantal ‘pirouettetjes’. Zelfs Elvis Presly is onder de indruk van de ronddraaiende Audi S1 ‘Hoonitron. De video heeft alleen maar hoogtepunten, dus we raden aan hem helemaal af te zien.

Hieronder de video:

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.