Katy Perry koopt 5 Fisker Karma’s voor haar assistenten

Katy Perry koopt 5 Fisker Karma’s voor haar assistenten
Katy Perry
Katy Perry houdt van de natuur!

Katy Perry heeft blijkbaar het beste voor met de natuur; haar assistenten hadden allemaal een nieuwe auto nodig en zij koos niet voor benzine-slurpende bolides maar voor de milieuvriendelijke Fisker Karma.

Volgens de Daily Mail heeft de 29-jarige zangeres ongeveer $500.000,- stuk geslagen op vijf Fisker Karma’s voor haar assistenten. De assistenten, die onder andere de taken hebben om haar agenda bij te houden of de boodschappen te doen, kunnen nu in stijl het bekende popidool verzorgen. Wellicht is zij bewust geworden van haar ecologische voetafdruk door al dat gereis over de wereld en probeert zij zichzelf van haar goede kant te laten zien.

Maar is de Fisker Karma wel zo milieuvriendelijk? Volgens de meetmethode van de EPA (Environmental Protection Agency) kan de Fisker Karma 32 mile (51,5 kilometer) volledig elektrisch rijden en dat terwijl Fisker zelf altijd heeft geroepen dat die range 50 mile (80 kilometer) zou zijn. Maar wat als al na 50 kilometer je accu’s leeg zijn? Een 2.0 Turbo motor met 260 pk zorgt dat je verder kunt rijden en wekt daarmee elektriciteit op en met die elektriciteit worden vervolgens de twee 204 pk sterke elektromotoren aandreven. Maar hoeveel benzine verbruikt deze benzinemotor dan om al die elektriciteit op te wekken?

Volgende de EPA ligt het verbruik van die benzinemotor op 20 MPG (mile per gallon) en als we dat omrekenen naar l/100 km dan komen we uit op een waarde van 11,8 liter/100 km (1 op 8,5); helemaal niet zo heel erg zuinig dus…

Fisker Karma - www.hartvoorautos.nl (22)

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.