Kanye West koopt BAC MONO, doopt hem de Yemobile

Kanye West koopt BAC MONO, doopt hem de Yemobile

Ergens is het vanzelfsprekend, de naam Yemobile. Dat Ye een druk leven heeft met het zorgen voor zijn kinderen en zijn nieuwe album, weten we, maar hij heeft nog genoeg tijd om zichzelf te trakteren op een setje nieuwe wielen.

Ye zit niet verlegen zit om centen, dus kan het niet anders dan dat het de gekkere auto’s op de markt zijn. In dit geval gaat het om een nieuwe BAC Mono en waar de styling je doet denken aan de Batmobile (wellicht een passendere naam voor Ye’s nieuwe speeltje) gaat dit apparaat ook als de brandweer. Zijn kinderen kan ie niet op verantwoorde manier meenemen, maar hij kan wel lekker stoom afblazen met deze auto.

De 2.3 liter 4-cilinder moet zo’n 332 paardenkrachten hebben en met een gewicht van 580 kilogram, moet Ye blij zijn dat ie al kaal is. Want zodra het pedaal onderin gaat, druk de luchtweerstand de haren uit je hoofdhuid. Binnen 2,7 seconden kan de serie-ondernemer zichzelf naar de 100 schieten en als ie durft, kan ie doorgaan tot de 274 kilometer per uur.

Maar je voelt hem al aankomen, dit alles komt niet zonder prijskaartje. De Nederlandse prijs is €190.000,- exclusief Nederlandse belastingen. Ye zal het allemaal niets uitmaken, zijn Yemobile is al binnen.

Maar, we geven jou nu de keuze: Koop jij een BAC Mono of koop jij een Ariel Atom voor €65.000,- voor jezelf en een 2020 RS6 C8 in het nardogrijs voor het gezin voor hetzelfde geld?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.