Kahn’s “Le Mans” Bentayga is brutaler dan het origineel

Kahn’s “Le Mans” Bentayga is brutaler dan het origineel

Bentley Bentayga Kahn

Het is niet vaak dat een tuner een mooiere wagen neer zet dan de fabrikant zelf.

Dat er nog altijd een markt is voor het tunen van zo’n beetje de meest luxe wagens die je kunt krijgen, blijft me verbazen. Het zijn onnodige hersenkrakers, want totdat ik geld genoeg heb om de standaard wagen aan te schaffen, heb ik er weinig op in te brengen. Voor diegenen die er hun geld wél aan kwijt kunnen——en nog belangrijker, willen——zijn er verschillende mogelijkheden, die variëren in gradaties van “lichtelijk aangepakt” tot “brandende kliko”. Waar in dit spectrum de Bentayga van Kahn precies ligt, mogen jullie van zelf bepalen.

Als we de tuner zelf mogen geloven, was het de bedoeling dat het nieuwe uiterlijk enigszins “radicaal” werd, maar zonder teveel af te wijken van de traditionele standaard die Bentley zelf dicteert. In eerste instantie gebeurt dit door er een fris kleurtje (Volcanic Rock Satin) overheen te mikken. Daarnaast kent de Bentayga een aantal sportieve onderdelen, zoals een nieuwe voorbumper spoiler, zelf ontworpen 23″ velgen en een speciale spoiler achterop, die onder de achterruit te vinden is. Als onvermijdelijke extra is het interieur nog eens goed herzien, en kun je praktisch ieder detail laten aanpassen naar keuze. Noem het goede service!

Mocht je er eentje willen, dan kun je nu op ze afstappen, mits je in staat bent om £169,999 op te hoesten. Houd er dan wel rekening mee dat het hier niet gaat om het model met de V12. De Bentayga van Kahn beschikt over de 4-liter V8 diesel uit de Audi SQ7, die goed is voor zo’n 435 pk.

Bentley Bentayga Kahn

Bentley Bentayga Kahn

Bentley Bentayga Kahn

Bentley Bentayga Kahn

Bentley Bentayga Kahn

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.