Justin Bieber vrij na betalen borgtocht van $2.500,-

Justin Bieber vrij na betalen borgtocht van $2.500,-

Internationale ster Justin Bieber is al weer vrij uit de gevangenis nadat hij donderdag werd gearresteerd in Miami Beach voor straatracen, rijden onder invloed en verzet bij zijn arrestatie.

De borgtocht werd door de rechter gezet op een bedrag van $2.500,- voor het rijden onder invloed, verzet bij arrestatie en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Justin Bieber verklaarde aan de politie de hele dag marihuana te hebben gerookt, aan de antidepressiva te zitten en een biertje op te hebben.

De 19-jarige Bieber werd gearresteerd om 04:09 uur in een gehuurde Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder. Het gebied van Pine Tree Drive in Miami Beach, waar de vermeende straatrace plaatsvond is een woonwijk met een toegestane snelheid van 30 mijl per uur, Bieber zou ruim twee keer zo hard hebben gereden.

Volgens het politierapport rook de politieagent onmiddellijk een sterke alcohol geur en merkte Biebers rood doorlopen ogen op. De agent vroeg Justin om uit de auto te komen waarop deze reageerde: “Why the f*** are you doing this?

Justin Bieber werkte niet mee en hield zijn handen in zijn zakken. Uiteindelijk deed hij wat er van hem gevraagd werd en hield zijn handen op het dak van de auto. De agent vertelde dat hij voor zicht uit moest blijven kijken maar Justin vond het nodig om zich toch om te draaien waarop de agent zijn arm beetpakte en hem vertelde dat hij gearresteerd was.

Volgens nieuwszender CBS4 News blies Bieber 0,014 en 0,011 op een alcoholtest, maar beiden waren uitslagen waren te laag voor een aanklacht of zelfs administratieve rijontzegging voor de minderjarige bestuurder. Verder werkte Justin Bieber goed mee aan het onderzoek van de politie. Naar verluidt heeft Jeremy Bieber (38), Justins vader, meegeholpen om de straat te blokkeren zodat Justin kon racen.

Zowel de Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder als de Ferrari 430 Scuderia Spider 16M werden in beslag genomen en staan nog altijd bij de politie van Miami Beach.

Lees ook: Justin Bieber gearresteerd voor straatracen en rijden onder invloed in gehuurde Lamborghini

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.