Junior Strous licht 488 Pista crash toe!

Junior Strous licht 488 Pista crash toe!

Je kan er lang of kort over praten, de 488 Pista is toch echt stuk. ex Indycar coureur Junior Strous licht toe wat er nou gebeurd is..

Zoals in het artikel van eerder vandaag te lezen was is er een Ferrari 488 Pista flink gecrasht ter hoogte van Wassenaar. Na een dergelijke video ontstaan altijd een hoop verhalen en geruchten over hoe zoiets nou plaats heeft kunnen vinden. Gelukkig zijn er experts in het midden die het haarfijn uit kunnen leggen.

Na de inmiddels “viral” video, van de Ferrari 488 Pista die een flinke smakker maakt, wist ex Indycar coureur, Junior Strous, zijn verhaal te doen. Overigens niet betrokken bij de crash. Voor de lezers die Junior niet kennen zullen wij hem even kort aan je voorstellen. Zoals gezegd is hij oud coureur in de Amerikaanse versie van de F1, Indycar. Na te zijn “gestopt” in de racerei werd Strous bekend door zijn bijzondere auto projecten, waaronder een straatlegale BMW M6 GT3. Inmiddels is die verkocht en is Strous begonnen aan zijn volgende project, een Ferrari 458 omtoveren tot een straatlegale GT2 auto! Dat hij verstand van zaken heeft mag dus duidelijk zijn.

Op zijn Instagram pagina licht Strous toe hoe het ongeluk in vredesnaam plaats heeft kunnen vinden. Hij staat naast de auto en zakt door zijn knieën om beter bij de achteras van de Pista te kunnen komen. Hij geeft aan dat er een mechanische fout in de auto zit, waardoor bij het gas geven, het wiel in een rare hoek kwam te staan en de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hij geeft een paar flinke rukken aan de achteras om te laten zien wat hij bedoelt. Mocht het een beetje vaag over komen in de tekst, geen zorgen we hebben de video’s en foto’s voor je toegevoegd.

Dat de mechanische fout de enige reden van crashen is, zal niet duidelijk zijn. Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder onder invloed reed. Dankzij het verhaal en de toelichting van Strous zal de bestuurder wel een last van de schouders genomen kunnen worden. Dit laat zien dat hij niet volledig in de fout is geweest.

Thomas Heule