Journalisten crashen dure bolides

Journalisten crashen dure bolides

Bij het testen of uitproberen van een snelle sportwagen komt veel meer kijken dan gewoon ordinair het gas intrappen. Ten eerste zijn er belangrijkere dingen dan alleen het feit of de desbetreffende auto snel van zijn plek komt en of ie goed dwars kan. Daarnaast denken velen rijders dat ze net wat meer moeten laten zien, omdat dat ”beter is voor de video”. Vandaar ook dat het zo af en toe misgaat wanneer auto journalisten een snelle auto mee krijgen. We hebben er een aantal voor jullie opgezocht.

Chevrolet Camaro ZL1 Crash By Aaron Gold - www.hartvoorautos.nl

Chevrolet Camaro ZL1
We beginnen met de bovenstaande Chevrolet Camaro ZL1. Deze brute Amerikaan beschikt over 587pk, en journalist Aaron Gold mocht deze aan de tand voelen op de Virginia International Raceway.
Zoals je waarschijnlijk al door had is dit niet helemaal goed afgelopen en schoof de Camaro van de baan. Schamen voor het ongelukkige uitstapje deed de heer Gold niet; hij plaatste bovenstaande foto namelijk zelf op zijn Facebook pagina met de tekst ”Whoops

Enige tijd later kwam daar de volgende tekst nog bij:

My new favorite song: ”Blame It On the Rain”
Driver was me, I am fine, thank you. GM guys said the damage is cosmetic, but maybe they are trying to make me feel better…

Dan denk je dat hij zichzelf wel genoeg voor schut heeft gezet, maar niets is minder waar. Hij schreef namelijk gewoon een artikel over zijn ervaringen met de ZL1 en daar kwam de crash gewoon in voor. Aan de ene kant een vreemd verhaal natuurlijk, maar aan de andere kant laat dit zien dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dan het in feite iedereen kan overkomen!

Ferrari FF
De Ferrari FF was de eerste Ferrari met vierwielaandrijving, heeft een V12 met 660pk onder de motorkap en er hangt een prijskaartje aan van in Nederland 376.271,- Euro. Kortom; een auto die je niet graag beschadigd. Toch gebeurde dit tijdens de opnames van een rij-impressie van Car Magazine. Journalist Jethro Bovingdon zat midden in zijn presentatie van de gloednieuwe Ferrari (destijds waren de eerste nog niet eens bij de klanten afgeleverd.) toen hij een bocht iets te krap nam.

Net als bij de Camaro besloot ook Car Magazine om de beelden te publiceren en de video online te zetten. Gelukkig viel de schade mee; slechts twee kapotte velgen. Pijnlijk blijft het natuurlijk wel, en echt goed voor je ego zal het ook niet zijn..

Ferrari FF Crash by Jethro Bovingdon - www.hartvoorautos.nl

Ariel Atom
Bij onze zuiderburen ging het vorig jaar goed mis, helaas viel daarbij ook een dodelijk slachtoffer. Een journalist van de Krant van West-Vlaanderen testte de Ariel Atom 3 voor een speciaal stuk naar aanleiding van het komende Autosalon in Brussel. Experts hadden vastgesteld dat de Ariel Atom van de weg was gevlogen vanwege een te hoge snelheid en roekeloos rijgedrag. Dit beeld werd bevestigd toen zij de beelden bekeken van een camera die op de auto gemonteerd zat ten tijde van het ongeluk.

Ariel Atom 3 Crash - www.hartvoorautos.nl

Pijnlijke bijzaak is dat de desbetreffende journalist ten tijde van het ongeluk zich op de passagiersstoel bevond en hij het niet heeft overleefd. De bestuurder en tevens eigenaar van de Ariel Atom bevond zich enige tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis maar heeft het overleefd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.