Rij-impressie: Josse Car Indigo 3000

Rij-impressie: Josse Car Indigo 3000

Heb jij dat ook wel eens? Dat je uniek wilt zijn, iets aparts wilt hebben wat exclusief is? Deze keer gingen wij op pad met iets wat je zeker niet snel zal tegenkomen op de Nederlandse snelwegen, wij rijden dit maal met de Josse Car Indigo 3000. Maar wat is dat nou? een Josse Car? Lees dan snel verder…

Josse Car Indigo 3000 - www.hartvoorautos.nl

Het Zweedse merk  Josse Car had in 1994 de grootste plannen om in samenwerking met Volvo kleine sportwagens te bouwen, helaas heeft het merk alleen de Indigo 3000 kunnen fabriceren waarna zij in 1999 failliet zijn gegaan. De Indigo 3000 is een tweezits roadster met een klassiek ontwerp, maar moderne technologie. De motor die de Josse Car Indigo 3000 aandrijft is afkomstig van een aan de voorzijde gemonteerde 3.0 liter 6-cilinder in lijn Volvo motor gekoppeld aan een 5-speed handgeschakelde versnellingsbak. De aandrijving zit op de achterwielen en de motor levert 204 pk, deze combinatie levert een bijzonder sportief rijkarakter.

Josse Car Indigo 3000 - www.hartvoorautos.nl

Het rijden in deze Indigo 3000 zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht, de Volvo 6-cilinder brult lekker, het leeft! Toch is het wel spartaans zijn Josse Car, zaken als een ABS, rembekrachtiging e.d. zijn niet aanwezig, de schakeling is kort en strak waardoor je wel echt moet werken in de 3000! Erg opvallend voor een 14 jaar oude auto is dat hij veel comfort levert, dit is te verklaren aan de hand van zijn lange wielbasis. Josse Car heeft de Indigo ook echt een sportief karakter gegeven, traction control? vergeet het maar! Zodra je grip verliest in de bochten is het aan jou de taak de auto weer recht te krijgen, fantastisch toch!?

Josse Car Indigo 3000 - www.hartvoorautos.nl

Helaas was het erg koud op de dag dat ik reed met de Indigo, dus de handschoenen aangetrokken, dikke winterjas en gaan! Wel lekker die 6-cilinder brul door de open uitlaten zonder dempers, zeker op de tertaire wegen met leuke bochten is het een fantastische wagen, echt een auto om de bochtige bergweggetjes van Italie te bezoeken!

Josse Car Indigo 3000 - www.hartvoorautos.nl

Overal waar je komt met deze roadster staren mensen je aan, men weet niet wat het is. Is het nou een TVR, of gewoon een zelfbouw kitcar? Uniek, dat zeker met de Josse Car Indigo 3000. Genoeg gelezen? Kijk dan snel de video!

Met dank aan Navilex voor het ter beschikking stellen van deze unieke roadster 

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.