Jordy: ‘Ford Focus RS in het weekend, Mercedes doordeweeks’

Jordy: ‘Ford Focus RS in het weekend, Mercedes doordeweeks’

In onze zoektocht naar de Top 50 eigenaren, spraken we met eigenaar Jordy. 

Een voorstelrondje heeft deze felblauwe Amerikaan niet meer nodig. Deze generatie van de Focus RS (MK3) wordt getrakteerd op een viercilinder met vierwielaandrijving…en een driftmodus (spannend!). Voor zijn laatste productiejaar, werd de rallysport-geïnspireerde Focus ook nog aangeboden in een Limited Edition-uitvoering. Hoe zie je dat snel? Vooral door het flitsende Nitrous Blue

De Ford van Jordy heeft een 2.3-liter viercilinder. Dat vertaalt zich naar een goede 350 pk en 470 Nm koppel (in overboost). Dit vermogen duw je met een soepele zes-traps handbak op het asfalt. Mocht je vrienden gaan uitdagen: binnen 4,7 seconden zit je al op de 100 km/u, en haal je door tot 266 km/u.

‘Limited RS’

Vooral visueel wordt het duidelijk dat je met een Limited Edition te maken hebt. De ‘hot-hatch’ beschikt dan standaard over een zwart dak, flinke achterspoiler en performance-velgen van Ford – al heeft Jordy daar inmiddels OZ Superturismo’s onder gezet. Ook een verlagingsset van Eibach staat op de planning. Binnenin is het prima uit te houden in de ‘RS2 Pack’ leren stoelen van Recaro.

Opvallend genoeg rijdt de Belgische Jordy niet dagelijks in zijn Ford Focus RS. ‘Ik rijd er enkel in het weekend mee. Mijn daily driver is een Mercedes C-klasse’. Al geeft hij wel toe dat de RS echt spannender is om te rijden.

Wil jij ook je trots laten zien? Meld je dan aan voor de TOP50 auto-eigenaren!

Jordy: @limited_rs

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.