Dronken jongen wordt in nagemaakte politieauto op de A10 gepakt

Dronken jongen wordt in nagemaakte politieauto op de A10 gepakt

De onopvallende politieauto viel dus eigenlijk wél op

Foto: © Politie.nl

Je hebt het je vast eens voorgesteld: wat als ik nou een zwaailicht op het dak zet en zo langs deze lange file rij? Wij in ieder geval wel, maar het is natuurlijk hartstikke strafbaar. Tóch kon deze jonge bestuurder het blijkbaar niet laten om deze theorie op de proef te stellen. Hij besloot daarom zelf met een Audi de A10 in Amsterdam op te rijden. Maar het duurde niet lang voordat de politie het doorhad.

Een échte, échte politieauto zag de Audi met een flink tempo in de spiegels naderen. ‘Opzich geen gek gezicht, want we hebben de nodige onopvallende politieauto’s, vertelt Politie Amsterdam op Twitter. Hij viel echter meteen op, omdat het blauwe zwaailicht achter de ruit lag. Dat klopt niet. Nadat hij de blauwe lamp plots uitzette en zijn snelheid minderde, werd de bestuurder aan de kant gezet.

Een flink bonnetje voor de neppe agent

De ‘undercover’ Audi blijkt helemaal niet van de politie. En na een korte controle wordt duidelijk dat de jongeman een beginnend bestuurder is, én de Audi van zijn vader had geleend. De jongen wilde hiermee ‘agentje spelen’ en kocht eerder die week zelf het blauwe lampje . Dat wordt een pittig gesprek aan tafel!

En hij maakt het nog bonter voor zichzelf. Tijdens een alcoholcontrole blies hij A/G, in andere woorden ‘aardig gedronken’. Op het bureau mocht hij nog een keer, en blies 6,5 keer teveel (580 ug/l). Levensgevaarlijk natuurlijk. Zijn rijbewijs is hij voor minstens vijf maanden kwijt, de blauwe lamp werd in beslag genomen en de jongeman mag een cursus gaan volgen bij het CBR. Daarnaast kan hij binnenkort een stapeltje boetes op de mat verwachten.

Via Politie Amsterdam Afdeling Infra / Twitter

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.