Jon Olsson’s nieuwe project? De F132LM

Jon Olsson’s nieuwe project? De F132LM

F132LM

Wanneer je snel naar de foto’s kijkt, zou je bijna denken dat dit de uitgeklede Rebellion is die Jon Olsson in een ver, ver verleden heeft gehad. Maar nee, dit is een volledig andere auto en als dit geen render was geweest, zou dit zomaar het volgende project van de autogekke atleet kunnen zijn! 

Maar nee, het betreft alleen (nog maar) een render van een Ford coupe uit 1932 welke omgebouwd is tot een Pikes Peak-asfaltvreter. Ja echt, de basis voor deze render is een Ford uit 1932. Ash Thorp, die we kennen van zijn ziekelijk dikke DTM-render van de de Volvo 240GL en Khyzyl Saleem, bij ons bekend van zijn i8 Procar-render hebben hun handen ineen geslagen en daar is dit volledig uit carbon opgetrokken bakkebeest uit voortgekomen!

En zeg nou zelf, dit is toch een abnormaal dik iets om te zien! Inspiratie hebben de jongens duidelijk gehaald uit de exorbitant uitgebouwde Pikes-Peak auto’s, maar ook de hotrod-stijl is behouden gebleven, door het dak van de Ford coupe te choppen. De body is volledig uit carbon opgetrokken, luchtsleuven overal, een spoiler en de wiel-eetup die doen denken aan de Formule 1. Om nog maar te zwijgen over de rij-ervaring die deze kaasschaaf teweeg zal brengen.

Ik ben niet snel sprakeloos als het aankomt op auto’s, maar wat moet ik hier op zeggen? Deze computerschets is zo ongelooflijk dik, zo ongelooflijk sinister. Bedenk je even dat dit naast je komt te staan bij het stoplicht, dan knipper je nog wel even 10 keer met je ogen en dan nog geloof je niet wat er naast je staat. Zeker niet als de motor van deze render er ook nog eens in zit. Er zit namelijk een centraal geplaatste twinturbo V8 met gouden hardware in! En als we dan een beetje in AMG-termen mogen denken, zit je snel met bijna 600 pk te kijken, in een volledig carbon-carrosserie. ‘Party machen 2.0’ dus!

 

Maar het blijft nog even bij dromen, want hoe waarheidsgetrouw de F132LM ook oogt, het is een computerschets. Maar wie weet krijgt Jon Olsson deze render onder ogen en besluit hij hem te gaan bouwen. Wat zeggen jullie, doen?

Bron: Speedhunters.com

F132LM

F132LM

F132LMF132LM F132LM F132LM F132LM

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.