Zo ziet het motorblok eruit van Jon Olsson’s Audi RS6 DTM RR

Zo ziet het motorblok eruit van Jon Olsson’s Audi RS6 DTM RR

Jon Olsson Audi RS6 DTM RR

Een aantal weken geleden schakelde Jon Olsson de hulp in van zijn volgers en vroeg welke camouflage wrap zij zouden kiezen voor zijn Audi RS6 DTM RR. Zoals je hierboven kunt zien heeft hij waarschijnlijk toch gekozen voor de vertrouwde grijze camouflage.

Op zijn blog kondigde Jon Olsson aan dat de bouw van de extreme Audi RS6 DTM RR in de laatste fase is beland en de auto bijna af is. Volgende week, op woensdag 1 april, heeft Jon een persmomentje georganiseerd in Stockholm om de RS6 te onthullen maar voor het zover is geeft hij nog een kleine sneak preview.

The Turbo Engineers hebben een setje gouden turbo’s gemaakt die de standaard turbo’s van de 4.0 liter grote V8 vervangen en Stertman Motorsport AB heeft deze geïnstalleerd op de RS6. Jon vertelt dat de 700 pk sterke RS6 van Stertman 100 tot 200 km/h deed in 7,1 seconden en dat is even snel als een McLaren MP-12C. Echter mikken Jon en de mannen van Stertman op véél meer vermogen dan 700 pk dus als hij niet sneller van 100 tot 200 km/h spurt in 6,9 seconden, de tijd dat een Lamborghini Aventador over die sprint doet, zal hij zeer teleurgesteld zijn, aldus Jon zelf.

Daarnaast liet Stertman weten dat de voorgaande RS6 in vergelijking met deze RS6 als een Toyota Prius klonk. Zij hebben nu een uitlaat geïnstalleerd die nog luider zal zijn dan de RS6 uitlaat van Milltek.

Jon Olsson Audi RS6 DTM RR

Jon Olsson Audi RS6 DTM RR

Jon Olsson Audi RS6 DTM RR

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.