Jon Olsson onthult zijn nieuwe trots; Porsche 911 GT2 Evo2

Jon Olsson onthult zijn nieuwe trots; Porsche 911 GT2 Evo2

In maart maakte Jon Olsson – de professionele skiër uit Zweden – al bekend bezig te zijn met de ombouw van een Porsche 911 (993) tot straatlegale raceauto. En vanmiddag deelde hij de eerste foto’s van zijn nieuwe speeltje via eigen Instagram. Het eindresultaat is nogal bizar, en zo ziet hij er uit;

In een exclusieve serie van in totaal vijf afleveringen deelde hij op zijn Youtube-kanaal het volledige traject. De Porsche 911 (933) GT2 Evo2 kocht hij oorspronkelijk in het rood, maar is dus ijswit geworden in combinatie met opvallende BBS-velgen. Deze variant van de 911 is een van de meest zeldzame 911’s ooit van de Duitse autofabrikant. In totaal zijn er slechts elf exemplaren wereldwijd van deze racewagen, en de Porsche bevat duidelijk wat sporen van de motorsport historie van het merk.

De GT2 Evo2 van de Zweed heeft naast visuele verbeteringen ook een flinke schop onder de kont gekregen op motorisch vlak. Het resultaat is een straatlegale GT2 Evo2 met ‘Koenigsegg-achtige’ cijfers. De Porsche heeft maar liefst 1,007PK op 1,083 kilogram. Dit maakt het bijna een ‘1:1’ uitvoering! We zijn dan ook erg benieuwd naar de prestaties van dit Duitse kanon op het circuit!

Volg de Porsche van Olsson via zijn eigen Instagram.

Wil je meer verhalen als “Jon Olsson onthult nieuwe trots; Porsche 911 GT2 Evo2” zien? Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.