Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4
Nieuws

Kopen? Jon Olsson’s Lamborghini Huracán

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Skiheld en autofanaat Jon Olsson heeft inmiddels al een hele rits supercars achter de rug. Nadat hij afgelopen Oktober de komst van zijn Huracán aankondigde, gingen we ervan uit dat hij wel een tijdje zoet zou zijn. Niets blijkt minder waar.

De zelfgetitelde snelste Huracán van Europa wordt namelijk na 4 maanden alweer de deur gewezen. In een Instagram post laat hij weten dat het beestje voor 250.000 euro weg mag. De verkoopprijs ligt overigens 100.000 euro onder de totale kosten die hij ervoor heeft neergetikt.

Olsson, die naast het tonen van zijn skills bekendheid vergaarde door zijn vlogs en waanzinnig getunede auto’s, hield zich qua ideëen ook zeker niet in voor zijn Lamborghini Huracán LP 610-4. Toch is de Huracán niet als zijn vorige wagens. In een blogpost schrijft hij bijvoorbeeld dat hij zo onder de indruk was van het weggedrag, dat hij er geen wide-bodykit op wilde plakken, zoals hij dat meestal deed. Echter zou hij zichzelf niet zijn als hij niets aanpaste, dus gingen ze vooral met de prestaties van de Huracán aan de slag, wat resulteerde in astronomische cijfers.

Net als eerder nam hij Stertman Motorsport in de arm, deze keer om de best mogelijke Huracán op aarde in elkaar te zetten. Door een doorontwikkeld supercharger pakket van VF engineering werd het aantal pk’s tot ver boven de 800 getild. Hiermee kon de auto een sprintje van 100 naar 200 km/u in 5,3 (!) seconden trekken. Een uitlaatpakket van Akrapovič zorgt ervoor dat alle paardjes kilometers verderop nog hoorbaar zijn. Een hoop carbon, ophanging van K&W en Girodiscs remmen maakten het feestje tot een geheel. Niet te vergeten is de skibox van 56Nord, die verbeterd was ten opzichte van het exemplaar wat op zijn gestolen RS6 DTM zat.

Het is haast ondenkbaar om zo’n monster van een auto zo snel al weg te doen. Wij gaan er vanuit dat hij alweer een ander juweeltje op het oog heeft. Misschien zelfs wel die LP 580-2 die hij laatst in het rond drifte. Wat denken jullie?

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Jon Olsson Lamborghini Huracan LP610-4

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

1 Comments

Comments are closed.