Jon Olsson houdt maar niet op, nu is er weer een RS6 aan de beurt!

Jon Olsson houdt maar niet op, nu is er weer een RS6 aan de beurt!

RS6 Abt Jon Olsson

Het moment staat bij autoliefhebbers uit de hele wereld nog vers in het geheugen gegrift. De dag dat RS6 DTM van Jon Olsson werd gestolen en uitgebrand terug werd gevonden. Er zijn die dag heel wat tissues door heen gegaan en God heeft nog nooit zoveel verschillende achternamen gehad.

Maar Jon ging niet bij de pakken neer zitten. Nee, een Huracan, George The Rolls en nu weer een hele dikke G-Klasse konden niet ontkomen aan de creatieve uitspattingen van de net zo creatieve atleet. Abt vond dat het tijd was voor een reïncarnatie van de wereldberoemde RS6 en Jon kon zich daar wel in vinden. En er is maar een naam die past bij deze samenwerking tussen Jon Olsson en Abt: de Feniks.

Jon geeft aan dat het een auto is waarbij het geluid ongekend is. Nu zijn we dat wel gewend van hem, met de herrie-Huracan en de bulderende RS6. Maar wanneer hij het nog eens apart aan haalt, zal hij het wel menen. De basis van de auto is wit, zoals de enige foto laat zien die het complot met de wereld deelt, maar daarnaast zal er vast wel weer iets van een camo-wrap aan te pas komen.

De wielen doen denken aan wanneer je met je wagen door de sneeuw hebt lopen racen en je alleen maar sneeuw tussen je spaken vind. En op die foto krijgen we meteen de eerste hint door. De basis voor de Feniks is een RS6+ van Abt. Wat betekent dat? Nou, minimaal 705 pk, maar Jon kennende, krijgt de motor nog wel een anabolenkuurtje.

Binnenkort zal er meer duidelijk worden over het project van de twee, voor nu een foto’tje van de RS6+ van Abt en de voormalige auto’s van skischans-Jon.

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.