Jon Olsson heeft je hulp nodig: welke auto moet hij kopen?

Jon Olsson heeft je hulp nodig: welke auto moet hij kopen?

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Jon Olsson kennen we naast zijn carrière als professioneel skiër, voornamelijk van zijn liefde voor auto’s. Momenteel is hij in het bezit van een prachtige Lamborghini Murciélago LP640 maar er moet natuurlijk ook weer iets extremers komen…

Hoezo ‘natuurlijk’? Zijn RS6 DTM welke enkele weken geleden afbrandde in Nederland, was zeer extreem en wereldwijd bekend en geliefd. Dus, natuurlijk moet er zoiets dergelijks voor in de plaats komen. Jon vraagt zijn lezers om hulp aangezien hijzelf nog niet helemaal zeker is wat hij zal aanschaffen.

Momenteel heeft hij vier opties in gedachten maar ieder ander idee is ook meer dan welkom. De top kandidaten op dit moment zijn de nieuwe Audi R8, de Lamborghini Huracán LP610-4, de Lamborghini Aventador LP700-4 en de Mclaren 650S. Op zijn blog laat hij weten dat hij de R8 een fantastische auto vindt en dat er van het nieuwe type nog geen eentje is aangepast. De Huracán is een Lamborghini en een Lamborghini blijft altijd een Lamborghini, maar… Er zijn al redelijk wat Huracáns omgebouwd. Hetzelfde geldt voor de Aventador, het is een bizarre auto maar wel erg groot. En daarbij vindt hij de Huracán beter rijden dan de Aventador. Dan de McLaren 650S, ook een bizarre auto maar wel eentje met achterwielaandrijving wat kennelijk niet zijn voorkeur heeft. En daarbij zal de ophanging van de McLaren moeilijker te wijzigen zijn dan de eerder genoemde auto’s. Vervolgens voegt hij toe: ”Of course there would not be much left of them when I am done.” Dat belooft wat!

Jon slaapt de afgelopen twee weken al slecht omdat hij simpelweg nog geen besluit heeft kunnen nemen. Daarbij komt dat de auto op 5 januari aanstaande al moet worden aangekondigd. Kun jij Jon een beetje op weg helpen?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.