[Video] Jon Olsson’s RS6 DTM beschikbaar voor Uber

[Video] Jon Olsson’s RS6 DTM beschikbaar voor Uber

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van het bedrijf Uber dat via een app een alternatieve taxidienst aanbiedt. In 128 steden in 37 landen is de app nu te gebruiken en de waarde van de app wordt geschat op zo’n 12 miljard euro.

Via de app kun je gemakkelijk en goedkoop met één druk op de knop een taxi bestellen. Op een kaart zie je alle beschikbare Uber-taxi’s rijden en kun je vervolgens de taxi die je wilt oproepen.

Betsafe, het bedrijf dat Jon Olsson sponsort, heeft middels een video aangegeven dat de monsterlijke Audi RS6 DTM van Jon beschikbaar zal zijn voor de Uber-app in Stockholm. Gezien het feit dat Jon later deze maand de Gumball 3000 zal rijden, vragen wij ons af hoe hij hier de tijd voor kan vinden. Wel weten we dat Jon de standaard 560 pk van de 4.0 liter V8 Biturbo niet genoeg vond en deze liet kietelen door het Zweedse tuningsbedrijf Stertman Automotive AB dat er samen met The Turbo Engineers voor zorgde dat de RS6 nu 950 pk tot zijn beschikking heeft en met de juiste brandstof is dit zelfs 1.000 pk!

Het is nog even afwachten op de eerste foto’s van de Audi RS6 DTM als Uber-taxi maar ik kan mij voorstellen dat deze auto 24/7 is volgeboekt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.