Jon Olsson wilt zijn Audi RS6 DTM alweer verkopen

Jon Olsson wilt zijn Audi RS6 DTM alweer verkopen

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Geloof het of niet; hij wilt nu een auto met nóg meer vermogen, die nóg meer racy is en nóg meer lawaai maakt… Welkom in de wereld van Jon Olsson!

Maanden lang is er aan de extreme Audi RS6 DTM gewerkt en het resultaat mag er dan ook zijn. De auto die is gebouwd in samenwerking met ex-Koenigsegg chief engineer, Leif Tufvesson produceert bij gebruik van de juiste brandstof 1.000 pk, heeft een fantastische uitstraling en het geluid uit die pijpen van Milltek is fantastisch. Ook Jon Olsson is blij met zijn auto en liet er het volgende over weten:

“It’s like a powerhouse, it’s so loud. When you want to overtake someone you floor it and everything goes mental. When you’re driving and just chilling, it’s like a normal Audi A6. But when you hit the accelerator, it’s like a freaking race car,”

Maar toch is 1.000 pk onder zijn rechtervoet nog niet genoeg voor de bekende skiër uit Zweden.

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Tijdens het Europese gedeelte van de 2015 editie van de Gumball 3000 rally reed Jon met zijn Audi RS6 DTM vanuit Stockholm via Oslo en Kopenhagen naar Amsterdam. Woensdag 27 mei vertrokken de Gumballers met hun auto’s per vliegtuig vanuit Schiphol naar Reno in de Verenigde Staten. Echter bleef de Audi RS6 van Jon achter in Amsterdam; hij rijdt in de VS met een aangepaste Chevrolet Camaro uit 1976.

Je zou kunnen denken dat Jon het wat rustiger aan zal doen na zijn aanvaring met de Nederlandse politie maar tegenover Autoevolution.com liet hij weten dat hij volgend jaar nog iets extremers mee wilt nemen naar de Gumball 3000. Gezien het feit dat er ontzettend veel manuren in de RS6 zijn gestopt, hij gouden turbo’s heeft, 1.000 pk levert en gebruikt is door Jon tijdens de Gumball 3000 van dit jaar, verwachten wij dat er een hoog bedrag op het prijskaartje zal komen.

“There is no price on the Audi yet, but I have some new ideas and anything that I would trade it with has to be more extreme. My next car needs more power, to be louder and be more racy,” Aldus Jon Olsson.

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Jon Olsson Audi RS6 DTM

We just can't get enough of this…!

#Gumball3000 #JonOlsson #TeamGalag

Posted by Hart voor Auto's on vrijdag 29 mei 2015


By now everyone knows the Audi RS6 DTM from Jon Olsson, but how does it sound from the inside and in a tunnel?

#Gumball3000

Posted by Hart voor Auto's on maandag 25 mei 2015


De Nederlandse staat heeft goed verdiend aan de Gumballers!

Onder andere Jon Olsson en Team Galag werden bij Barneveld van de weg gehaald en mochten daar hun rijbewijs terugkopen voor €3000,-!

Posted by Hart voor Auto's on woensdag 27 mei 2015


Foto’s: Mats Bulters & Jon-olsson.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.