Jeep Grand Cherokee SRT krijgt 620 pk van GME

Jeep Grand Cherokee SRT krijgt 620 pk van GME

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Als je in Europa woont, waar Jeep officieel nog steeds niet zijn krachtigste model verkoopt, maar je wilt er wél een, dan is er een Duits tuningbedrijf om je hierbij te helpen. Nee, het bedrijf zal je er niet één voor je importeren, maar zal je in de plaats daarvan zijn eigen versie van de Grand Cherokee SRT verkopen met kracht die bijna overeenkomt met de Trackhawk.

German Motors & Engineering (GME) is het bedrijf waar we het over hebben zij hebben een nieuwe compressiekit ontwikkeld, in samenwerking met het in de Verenigde Staten gevestigde Edelbrcok. Gecombineerd met een geoptimaliseerd brandstofinspuitsysteem, nieuwe elektronische motorregeling en een gemiddelde druk van 0,5 bar genereert de compressiekit 620 pk en 756 Nm koppel. Dat is een stijging van ongeveer 30% ten opzichte van het vermogen en koppel dat een de standaard 6,4-liter V8 levert in de Jeep Grand Cherokee SRT.

GME heeft bovendien ook nieuwe sportveren geplaatst in combinatie met elektronisch instelbare Bilstein-schokdempers, waarbij de voorkant met 15 mm is verlaagd en de achterkant met 30 mm. De verbeteringen aan het chassis worden afgerond met een set 22-inch wielen, verpakt in 295/35 Continental Sport Contact 6-banden. Als een meer betaalbaar alternatief biedt de tune ook kleinere 20-inch wielen met de standaard SRT-banden.

Al met al hangt er een prijskaartje van €98.900,- aan deze tuning, niet goedkoop! Het bedrijf zegt al te werken aan een nóg krachtigere versies en durft cijfers te noemen van 850 pk tot 1000 pk. Wij zijn benieuwd…

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Jeep Grand Cherokee SRT GME

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.