Je moet ervan houden: Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition 999

Je moet ervan houden: Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition 999

De auto’s van Mansory, niet iedereen kan het waarderen. In 2016 nam Mansory de Rolls-Royce Wraith Palm Edition 999 mee naar de Geneva Motor Show. Er zouden negen exemplaren gebouwd worden, en eentje daarvan wordt nu te koop aangeboden.

Nee, geen subtiel carbon fiber lipje hier en daar. Bij Mansory moet alles lekker opvallend en de Rolls-Royce Wraith is daarop zeker geen uitzondering. De naam Palm Edition 999 is een verwijzing naar het succes van Mansory in het Midden-Oosten, de cijfers 999 zijn een verwijzen dan weer naar de hoogste zuiverheid van goud en dat spat eraf op deze Wraith. Zowel de buiten- als binnenkant zijn flink bekleed met het kostbare materiaal. Aan de buitenzijde in combinatie met nieuwe voor- en achterbumpers en andere nieuwe details. Zoals gezegd is het binnenin net zo’n feest. De look wordt compleet dankzij de gouden 22-inch velgen.

Gelukkig is er onder de kap ook het een en ander gebeurd. Het V12 blok is namelijk opgeschroefd naar een dikke 740 pk en 1000 Nm koppel! Hoewel er negen exemplaren gebouwd ‘zouden’ worden is het onbekend of dat ook daadwerkelijk is gebeurd. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat dit exemplaar met 2801 kilometer voor €635.000,- te koop staat bij Hollmann International in Duitsland.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.