Je kinderdroom verwezenlijken: Ferrari 360 Modena

Je kinderdroom verwezenlijken: Ferrari 360 Modena

360 Modena Chow Seen Through Glass

Iedere autoliefhebber heeft een droomauto, hoe groot of klein ook, hoeveel centen het ook kost, het maakt niet uit. Het is die poster boven ons bed, dat canvas in de woonkamer waarop onze droom prijkt, hopend dat het ooit werkelijkheid wordt. 

Velen hebben een droomauto die de gele badge met het steigerende paard draagt. Inderdaad, een Ferrari. Een enkeling kan er zich een veroorloven en nog minder hebben de financiële ruimte en durven het aan om het in Rosso Corsa gestoken raspaard te modificeren. Meneer Chow behoort tot ‘the lucky few‘ en heeft ‘muchos cojones‘.  Nee, dit is niet de 360 Modena van Sam aka ‘Seen Through Glass’!

Er zijn maar weinig smaakvol getunede supercars, maar laat ik voor mezelf spreken, dit is er een van. OEM+ noem ik dit soort modificatie. Uiteraard rijd deze Ferrari niet altijd zo, maar een regelbaar onderstel van de firma Air Lift zorgt ervoor dat je drempeltjes zonder problemen kunt nemen. Zo’n zelfde systeem als in de BMW M4 Liberty Walk van laatst. De wielen zijn van een ander level, magnesium wielen van BBS die vooral terug te vinden zijn in de racerij. En geloof me, je moet diep in de buidel tasten wil je zo’n setje onder je auto hebben. De E88’s (het type velg) zijn voor 9,5J breed, niet heel spannend, maar achter zijn de velgen 12,5J breed. Voor je beeldvorming: je meetlat van de basisschool plus een beetje, 30,50 centimeter! De bandjes laten zich raden, 300 mm brede sloffen om de 400 paardjes in bedwang te houden.

Zeg maar gerust, meer dan 400 paardjes. Want kreeg dit monster uit Maranello standaard af-fabriek zoveel vermogen mee, een geüpgrade ECU en gemodificeerde versnellingsbak zorgen ervoor dat meneer Chow meer vermogen onder zijn kont heeft en nog sneller kan schakelen. Exacte cijfers hebben we niet voor je, maar het draait bij deze auto vooral om het esthetische aspect. En een beetje om het geluid, maar een IPE-uitlaat neemt dat voor zijn rekening. Het is gewoon het complete plaatje dat klopt en wij kunnen dat wel waarderen.

En als je hier geen fan van bent, snappen wij dat ook. Maar aan het einde van de dag heeft Chow zijn kinderdroom daadwerkelijk gebouwd, waar hij trots op is en volop van geniet. Dat is waar het allemaal om draait! Wij zijn in ieder geval fan.

Bron: Stancenation.com

360 Modena Chow Seen Through Glass

360 Modena Chow Seen Through Glass

360 Modena Chow Seen Through Glass

360 Modena Chow Seen Through Glass

360 Modena Chow Seen Through Glass

360 Modena Chow Seen Through Glass

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.