Je eerste auto met een klein budget

Je eerste auto met een klein budget

Tegenwoordig mag je in Nederland al starten met rijlessen als je 16,5 bent en afrijden als je 17 bent. Wij kunnen ons voorstellen dat je met je bijbaantje dan een beperkt budget hebt en niet direct een dure auto kan kopen. We got you! Wij hebben een aantal toffe auto’s gevonden welke perfect zouden voldoen als je eerste auto wanneer je een klein budget hebt.

Meer keuze dan je denkt

In Nederland staan er tienduizenden occasions te koop welke wachten tot ze een nieuwe eigenaar krijgen. Wanneer je een beetje goed zoekt kan je de echte pareltjes er wel tussenuit vissen. Het is belangrijk om een aantal kenmerken duidelijk te hebben, bijvoorbeeld het onderhoud van een auto. Wanneer de auto altijd (dealer) onderhouden is en je dit ook kan terug zien door bijvoorbeeld onderhoudsboekjes, heb je kans dat een auto technisch gezien beter is. Ook is het goed om research te doen naar veel voorkomende problemen welke sommige merken of type auto’s hebben. Het is dus altijd goed om dit soort dingen te onderzoeken zodat je kan uitsluiten welke auto je beter niet kan kopen.

Wat zijn toffe auto’s rond de 3000 euro?

Wij zijn even voor je op Autoscout24 en Gaspedaal gedoken en hebben daar een aantal leuke auto’s gevonden welke jij als eerste auto zou kunnen aanschaffen.

Mini Cooper

Suzuki Swift

Ford Fiesta

Fiat 500

Seat Ibiza

Bovenstaande auto’s zijn allemaal rond de 3000 euro, waarmee je met een klein budget dus een relatief leuke auto kan kopen. Let op: deze auto’s hebben de nodige kilometers afgelegd waardoor het kan zijn dat je net bij een grote beurt aankomt welke veel geld kan kosten. Maar zoals eerder gezegd, zoek per auto uit wat min- en pluspunten zijn zodat je deze mogelijke problemen al kan voorkomen!

Waar moet je nog meer op letten?

Wanneer je je eerste auto koopt wil je uiteraard een toffe auto maar naast de aanschaf van een auto moet je ook nog rekening houden met andere kosten. Je moet verzekering en wegenbelasting betalen en als je het leuk vindt om gas te geven zit je ook met de benzine prijzen. Wanneer je een zuinige auto koopt heb je dus al meer voordelen en hoef je minder vaak te tanken. En minder vaak tanken betekent simpelweg dat je geld kan besparen!


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.