Je auto online verkopen, steeds meer doen het

Je auto online verkopen, steeds meer doen het

Misschien ben je toe aan een nieuw avontuur of misschien wil je het nu juist rustig aan doen. Je wil een stap terug doen uit de dagelijkse drukte en meer tijd besteden aan persoonlijke doeleinden. Als je je auto wil verkopen, kan je het ook online doen tegenwoordig. Het is heel erg trendy nu en steeds meer mensen doen dat. Er zijn heel veel online platformen waar een auto verkopen heel makkelijk en snel gaat.

Wil je een sloop auto verkopen kan dat ook online, geen probleem. Met internet en online zakendoen is het verkopen van bijna alles online mogelijk tegenwoordig. Het enigste wat je nodig hebt is internet, een laptop of mobiele telefoon of computer. De volgende stap is het selecteren van een platform die het best bij jou past. Hierna maak je een account aan en registreer je je auto voor verkoop. Vaak genoeg wordt er contact gemaakt met jou omtrent meer informatie over je auto. Hierna gaan ze aan de slag met het verzamelen van alle aanbiedingen voor je auto. Er wordt contact opgenomen met je als er een aantrekkelijk aanbod is. Jij bepaalt of je akkoord gaat met de prijs en bij akkoord wordt de verkoop in orde gemaakt en jouw geld op je rekening gestort.

Bij de verkoop van een auto is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de staat waarin je auto verkeert. Hiermee voorkom je dat kopers je bedonderen met mankementen waarvan je niet op de hoogte bent. Het zorgt ervoor dat potentiële kopers geen argwaan krijgen, als jij ze zelf op de hoogte stelt van mankementen. Verder is het belangrijk om al de autopapieren in orde te hebben, hierdoor kan de overdracht spoedig geschieden. Hoe sneller de auto bij verkoop op naam van de nieuwe eigenaar komt te staan, hoe beter. Want de eindverantwoordelijke van een auto is altijd degene op wiens naam de auto staat.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.