Je auto kopen met bitcoin in de toekomst?

Je auto kopen met bitcoin in de toekomst?

Of je nou eindelijk je rijbewijs hebt of budget in elkaar hebt, een auto kopen is altijd een leuk moment op zich. Een auto markeert een nieuw begin in het leven en dat op zich is een prestatie. Tegenwoordig is cryptocurrency heel erg populair. Steeds meer zaken accepteren het als betaalmiddel. Zelfs een auto kan je kopen met bitcoin kopen.

Je kan bitcoin kopen op verschillende platformen tegenwoordig, het enigste wat je nodig hebt is een account, een wallet en internet. Jij kan zelf bepalen wat voor wallet je neemt, je kan kiezen uit een papieren wallet, een online wallet, een mobile wallet of een desktop wallet. Je bitcoins kan je betalen met een creditcard, iDeal of een bankovermaking. Met bitcoins ben jij je eigen bank, je hebt geen tussenpartij nodig. Jij beheert je bitcoins en jij bepaalt wanneer je het opneemt of uitgeeft en dan hebben we het niet eens gehad over de overmakingstijd en de overmakingskosten. Deze zijn heel erg miniem in vergelijking met een bank.

Als je een auto gaat kopen is het altijd goed als je een voor selectie hebt gedaan of zeg maar een beetje hebt nagedacht over wat je precies wilt. En of dat wat je wil ook in je budget, na dit kan je op auto jacht gaan, er zijn honderden merken, typen en formaten auto’s waaruit je kan kiezen op de markt. Bij de fysieke selectie is het goed om de volgende punten goed te checken, namelijk het interieur, de motor, het onderstel, de body en de benzine verbruik.

De staat waarin het interieur verkeerd verteld jou hoe de vorige eigenaar is omgegaan met de auto. Was die persoon zuinig, voorzichtig of juist heel erg ruw en zorgeloos met de auto. Onderschat interieur mankementen niet, ze kunnen best wel wat kosten om weer te herstellen, denk hierbij aan stoelbekleding, binnenbekleding, matten, dashboard etc. Als je geen verstand hebt van motor en onderstel kan je deze door een monteur laten beoordelen, mankementen aan deze twee kunnen duur uitkomen voor jou. Laat je ook informeren over de benzine verbruik van de auto, wanneer je een auto koopt weet je ongeveer al waarvoor je het gaat gebruiken. En weet je ook ongeveer wat je maandelijkse budget voor benzine is. Op de hoogte zijn van de benzine gebruik van de auto die je koopt, kan je voor toekomstige benzinekosten die niet in je maandelijkse budget passen behoeden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.