Japanse tuner maakt meest over-the-top BMW i8 ooit!

Japanse tuner maakt meest over-the-top BMW i8 ooit!

EVE.RYN BMW i8

Japanners die zich vergrijpen aan een hyper-futuristische BMW? Dat kan alleen maar fout gaan!

Wanneer je een blik werpt op onze voorpagina, of onze Facebook, dan zal tenminste één ding je zijn opgevallen: tuners gaan ontzettend lekker. Niet vreemd, want de meeste tuners zijn wagens waar je tegelijkertijd met plezier én verontwaardiging naar kunt kijken. Tuners zijn ervoor om van de gebaande paden af te wijken en ons driemaal met stomheid om de oren te slaan, zonder dat wij het direct kunnen en willen afkeuren. Het is evengoed een kunst als een vloek.

Normaal gesproken drukken we je neus op de nieuwste creaties van bekendere tuners zoals Novitec, Mansory, Abt, of laagvliegers als de 488 GTB van Misha Designs. Vandaag komt daar verandering in, want als je mij kunt aantonen dat je hiervoor gehoord hebt van het Japanse EVE.RYN, mag je me een berichtje schieten, zodat ik je persoonlijk een koekje kan komen overhandigen.

Deze gestoorde BMW i8 gaat door het leven als zijn favoriete superheld Batman, al heb ik werkelijk geen idee waarom———die SLS AMG GT die je hier eerder zag, was duidelijk een betere match geweest! De paarse bolide, die meer vreemde hoeken heeft dan een experimentele Picasso, heeft overigens niet alleen een verbijsterende kleur aan de buitenzijde. Open de deuren en je wordt verblind door een volledig, fel rood interieur. Gezien het waanzinnig complexe uiterlijk voelden we op zich ook wel een hersensmeltend setje velgen aankomen, maar precies op dit gebied houden ze zich dan weer in. Kunnen ze bij Prior Design dan misschien weer iets van leren?

Daar waar de tuner wat steken laat vallen door het te vertikken om te spelen met het vermogen van de 1,5-liter turbo-gedreven driecilinder, plakken ze er genoeg koolstofvezel frutseltjes op om dit ons helemaal te doen vergeten. En misschien helpt het custom uitlaatsysteem dat ze eronder gooiden ook! Hoe belachelijk hij ook is, fantastisch is het enige woord dat ik het durf toe te dichten. Zo overdreven, dat is ergens ook gewoon weer tof!

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

EVE.RYN BMW i8

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.