Japanner schept kunstwerken van deze iconische auto’s

Japanner schept kunstwerken van deze iconische auto’s

Japan, het land van de wereldwijd bekende JDM. Maar tegenwoordig blijkbaar ook van de Lamborghini’s en Ferrari’s. In 2017 startte Kazuki Ohashi zijn bijzondere garage ‘Madlane Ltd’. Deze inspirerende jongeman begon op 21-jarige leeftijd al met zijn werk. Kazuki Ohashi maakt van iconische auto’s rijdende kunstwerken. Zo was zijn eerste project meteen een gedurfde; de Ferrari 512 ‘Testarossa‘. Hier bleef het niet bij; er volgde in korte tijd tientallen projecten vanuit zijn kleine werkplaats in Okayama, Japan. 

Instagram: Kazuki Ohashi

Zijn aanpak? Iconische wagens (waarvan je het eigenlijk niet verwacht) verlagen met luchtvering en er zeldzame velgen bij zoeken. Daarnaast is deze Japanner bijzonder goed in het vinden van auto-onderdelen die niet makkelijk verkrijgbaar zijn in Europa en Azië. Zijn oog voor detail en sterke artistieke achtergrond, maken deze ‘builds’ enorm dik en vooral anders dan de gemiddelde tuner in Japan. 

Tot een maand geleden was Kazuki Ohashi erg gesteld op privacy in zijn werkplaats. Duizenden aanvragen via social media om zijn plek te mogen bezoeken, moest hij logischerwijs wel afwijzen. Maar begin augustus maakte hij via Instagram bekend hier verandering in te willen brengen. Vorige week opende de Japanner daarom zijn gloednieuwe ‘Madlane’ showroom met aanliggende fabriek. De showroom in Okayama biedt daarnaast ruimte voor professionele photoshoots en filmopnames. 

En natuurlijk kun je de vele ‘builds’ bewonderen die op dat moment een plek hebben gekregen, waaronder de verlaagde Lamborghini Countach en Ferrari 512 Testarossa. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van zijn werk. Bizar genoeg is dit niet alles wat daar in Okayama staat. Zo heeft hij o.a. een Honda NSX, een Ferrari F430 Scuderia en uniek kunstproject met de Porsche 935ML.

Ben je geïnteresseerd geraakt in zijn werk, en wil je meer lezen over de Japanner? Via deze link ga je naar de website van zijn garage in Okayama. Hier vind je nog meer foto’s van zijn werk.

We konden het niet laten om een ‘must-watch’ van zijn eerste Ferrari 512 Testarossa te delen;

Instagram: Kazuki Ohashi

Nog meer interessante verhalen als ‘Kazuki Ohashi maakt van iconische auto’s rijdende kunstwerken’ lezen? Kijk dan vooral eens naar deze artikelen; 

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.