Lotus brengt ode aan James Bond met Evora Sport 410

Lotus brengt ode aan James Bond met Evora Sport 410

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-002-1600x900

Was het nodig? Nope. Lijkt ‘ie erop? Nope. Goed plan? Op zich..

Soms moet je gewoon je hart volgen.

Lotus vond dit ook. 2017 markeerde het 40-jarig bestaan van de film ‘The Spy Who Loved Me’. Een film waar zij, hoe gek het misschien klinkt, een grote rol in speelden. James Bond kreeg van zijn hoofdkantoor altijd wel interessante speeltjes mee, en ook qua auto’s had hij het prima voor elkaar, maar de gemodificeerde Esprit S1 was er een van een andere planeet. Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat hij er onderwater ook mee uit de voeten kon; dat was nu eenmaal hét kenmerk zijn trouwe Lotus.

Om te vieren dat de producenten van de film hun wagen toen kozen om de ‘co-star’ te zijn, kleden ze een van hun Evora’s Sport 410 dit jaar ietsje anders aan de normaal. Hij kan niet zwemmen, heeft geen gadgets, maar wordt wel voorzien van een volwaardig retro-uiterlijk.

Het meest opvallend vind ik persoonlijk de binnenzijde. Zo heeft Lotus een boel inspiratie geput uit de Esprit waar Bond ooit in reed. De deurpanelen zijn grotendeels bedekt met tartan, het stofje waar Schotse kilten van worden gemaakt. Voor extra authenticiteit heeft de versnellingspook een fraaie houten knop gekregen. Omdat de Esprit S1 op een aantal plaatsen zwartgekleurd was, heeft deze ‘one-off’ eenzelfde behandeling gekregen. Daar waar de filmauto zwarte accenten kende, draagt de Evora Sport 410 ze ook.

Aangezien het geen nieuwe productiewagen betreft, zullen we niet treuren om het feit dat er onderhuids niets veranderd is. Al was dat wel een van de weinigen dingen aan deze Evora geweest waar ik echt enthousiast om was geworden. Natuurlijk is het leuk, en natuurlijk mogen ze dit vieren, maar echte hardkloppingen krijg ik er niet van. Toch bedankt!

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-006

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-001-1440x845

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-003-1440x961

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-005

lotus-evora-sport-410-the-spy-who-loved-me-008

frp8a1e4jfs4do3dftzs