[Video] Jaguar XE SV Project 8 is de snelste op de Nürburgring

[Video] Jaguar XE SV Project 8 is de snelste op de Nürburgring

De snelste productie sedan op de Nürburgring: De Jaguar XE SV Project 8

Met een officiële tijd van 7:21,23 is de Jaguar XE SV Project 8 de nieuwe recordhouder van een rondje ‘Groene Hel’. Ter vergelijking, de vorige eigenaar van dit record was de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. En houd je vast, deze klokte een tijd die 11 seconden langzamer was, 11 seconden! Met 592 pk in het vooronder is het overduidelijk dat dit de meeste extreme straat-legale Jaguar van dit moment is. 0 tot 100? 3,3 seconden. Topsnelheid: 320 kilometer per uur.

Wij gaan er vanuit dat de 300 stuks die Jaguar gaat bouwen, binnen no-time uitverkocht zullen gaan zijn. Om toch even de vergelijking te maken met de normale XE, enkel het dak en de deurpanelen van de voorste deuren zijn overgenomen van de XE. 75% van de hardware van de auto is vernieuwd. En verder is het stokje overgegeven aan Jaguar’s SVO-afdeling (Special Vehicle Operations) en die hebben het klusje verder geklaard, want zoals je ziet is het niet zomaar een motor omleggen en over de Ring knallen. Alfa Romeo en Porsche zullen uiteraard met nieuwe auto’s de strijd om de titel ‘Snelste Ringracer’ met Jaguar aan gaan, maar die laatste is in het hier en nu de snelste sedan die de Ring gezien heeft. En dan nu, de beelden!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.