Jaguar F-Type geeft zich bloot

Jaguar F-Type geeft zich bloot

Op de officiële onthulling van de Jaguar F-Type op de Parijs Autosalon, valt er helaas nog maar weinig te onthullen nu er alweer foto’s, en dit keer ook filmpjes, van de F-Type zijn uitgelekt.

Dit maal hebben we ook beeld van het interieur en van de achterkant van de nieuwe Jag. Deze nieuwe achterwiel aangedreven sportwagen van Jaguar zal beschikbaar worden met de nieuwe V6 motor met 340pk en 380pk. Ook zal er een supercharged versie volgen met meer dan 500pk! Al dit vermogen wordt, zoals het een echte sportwagen betaamd, naar de achterwielen geleid.

Jaguar F-Type - www.hartvoorautos.nl

Van de voorkant van de Jaguar F-type waren vorige week al foto’s verschenen, hierop was te zien dat Jaguar heeft gekozen voor een klassieke vorm en verschillende details verwijzen naar bepaalde andere Jaguar modellen. Opvallende ontwerpkenmerken zijn de koelsleuven in de voorbumper en de met chroom omlijste grill.

Aan de achterzijde van de F-Type zien wij achterlichten die afkomstig zijn van de C-X16 conceptcar. En ook zien we een tweetal uitlaatpijpen aan iedere kant en een tweetal uitlaten in het midden van de achterkant. Afhangende van de gekozen motor zul je dus twee of vier uitlaatpijpen krijgen op je F-Type.

Jaguar F-Type - www.hartvoorautos.nl

Jaguar F-Type - www.hartvoorautos.nl

Ook zien we een veranderingen bij de deurgrepen, deze zijn bij de F-Type verzonken in de carrosserie, zoals we dat ook kennen van Aston Martin. Ook het interieur heeft een aantal veranderingen doorgemaakt, zoals te zien is op de foto’s is er nu een verbindingen tussen het dashboard en het middenconsole.

Jaguar F-Type - www.hartvoorautos.nl

Bovendien zijn er ook nog een tweetal video’s van de Jaguar F-Type opgedoken.
In de eerste video zien we de F-Type testen op het circuit Nardo in Italie.

En in de volgende video zien we de F-Type zijn ronde doen op de legendarische Nurburgring in Duitsland.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.