Gloednieuwe Jaguar F-Types op de Nürburgring GP-Strecke!

Gloednieuwe Jaguar F-Types op de Nürburgring GP-Strecke!

Afgelopen maandag 29 april 2013 hebben wij van Hartvoorautos.nl een bezoekje gebracht aan de Nürburgring in Duitland om het event van ‘Gran Turismo Events’ bij te wonen.

Zoals altijd bij elk event op de Nürburgring waren er ook ditmaal velen Porsches aanwezig en niet te vergeten; de echte Nürburgring-knallers, ook velen Nissan GT-R’s! Natuurlijk niet alleen maar ‘gewone’ sportauto’s kwamen op deze prachtige dagen af, zo was er ook een Koenigsegg CCX te bewonderen en op dinsdag 30 april zelfs twee bijzondere creatie van EDO Competition. Dit Duitse tuningsbedrijf heeft speciaal voor deze dag een Maserati MC12 en een Ferrari ZXX over laten vliegen vanuit Canada.

Gran Turismo Events Nürburgring - www.hartvoorautos.nl

Gran Turismo Events Nürburgring - www.hartvoorautos.nl

Gran Turismo Events Nürburgring - www.hartvoorautos.nl

In de ochtend van 29 april reden de deelnemers rond op de GP-Strecke van de Nürburgring, rond een uur of 1 konden zij voor de rest van de dag terecht op het bekendste deel van dit legendarische circuit; de Nordschleife. Tot onze grote verrassing werd vanaf dat moment de GP-Strecke in gebruik genomen door Jaguar die maar liefst 30 gloednieuwe F-Types in had gezet voor potentiële klanten. Deze mensen konden even proeven aan de verschillende modellen van de F-Type. Er waren twee types aanwezig op dit driving event, hier wat specificaties:

Jaguar F-Type S:
3.0 V6 supercharged 380 pk
0-100 km/u: 4,9 seconden
Topsnelheid: 275 (km/u)

Jaguar F-Type V8 S:
5.0 V8 supercharged 495 pk.
0-100 km/u: 4,3 seconden
Topsnelheid: 300 (km/u)

Gelukkig voor ons was het geen enkel probleem dat wij hier een kijkje kwamen nemen en zo konden wij dus meegenieten van de gloednieuwe Jaguars! Helaas werd er niet veel gereden met de V8 S en hebben wij alleen videomateriaal kunnen schieten van de F-Type S. Wat vind jij van dit nieuwe model?

Foto’s door: Willem Verstraten & Anthony Rozendaal

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.